Helyi közélet

2018.02.14. 18:36

Jogi állásfoglalást kért a miniszteri biztos

Nyíregyháza - Ha szakértők szerint mégis lenne összeférhetetlenség, Lipők Sándor visszaadja a megbízást.

Nyíregyháza - Ha szakértők szerint mégis lenne összeférhetetlenség, Lipők Sándor visszaadja a megbízást.

Nem koordinálhatná miniszteri biztosként a megyei fejlesztési projekteket Lipők Sándor, a megyei közgyűlés fideszes frakcióvezetője és Kemecse polgármestere, hiszen a vonatkozó önkormányzati törvény értelmében összeférhetetlenség áll fenn – jelentette ki a napokban nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Fülöp Erik, a megyei közgyűlés jobbikos frakciójának tagja.

A felvetéssel kapcsolatban megkerestük Lipők Sándort, aki érdeklődésünkre a következőket mondta el:

– Úgy gondolom, hogy ilyen értelemben nincs összeférhetetlenség, ugyanis nem koordinálok a projekteket, ez valótlan állítás.

Az eredményre vár

– Továbbá miniszteri biztosként nincs jogviszonyom, vagyis ezért a munkáért fizetést nem kapok, a költségeimet is magam finanszírozom. Mindazonáltal komolyan veszem az észrevételt, ennek okán jogi állásfoglalást kértem, melynek az eredményére várok. Amennyiben az állásfoglalás szerint mégis lenne valamiféle összeférhetetlenség, nem csinálok belőle presztízskérdést, visszaadom a megbízást. Aki ismer, tudja rólam, hogy sohasem a pozíciók miatt vállaltam el egy-egy feladatot. Az egész ügyet a választási kampány részének tekintem.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában