Helyi közélet

2018.04.28. 18:37

Grillezni jó – és egészséges

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Grillételek: egészségesebbek az olajban vagy zsírban sült társaiknál.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Grillételek: egészségesebbek az olajban vagy zsírban sült társaiknál.

A jó idő beköszöntével hivatalosan is elkezdődött a grillszezon. A grillételek egyik előnye, hogy egészségesebbek, mint az olajban vagy zsírban sült társaik – annak érdekében, hogy minél egészségesebb ételeket készítsünk, érdemes megfogadni Barcza Zoltán, a NaturMed Hotel Carbona séfjének tanácsait.

Hús nélkül nem igazi a grillezés, de figyelni kell arra, hogy a zsírosabb részeket eltávolítsuk a húsról sütés előtt, és lecsöpögtessük a páclét, így kevésbé fog füstölni a grillsütő. Ha szeretnénk elkerülni a felesleges kalóriákat, válasszunk a marha és a sertés helyett csirkehúst, vagy ami még jobb, halat, de fontos, hogy lehetőleg ne legyen füstölt vagy pácolt.

Zöldségek, gyümölcsök

Tavasszal és nyáron a zöldségek hatalmas tárházából válogathatunk. A paprika, a paradicsom, a cukkini és a padlizsán teljesen „grill-kompatibilisek”, de akár spárgát is süthetünk. Ha egy kis édességre vágyunk, bátran próbáljuk ki például a grillen sült szalagos fánkot, de a gyümölcsökkel is bátran kísérletezhetünk. A banán, az ananász, az alma, a barack és a grapefruit grillezve biztosan üde színfoltjai lesznek egy kerti partynak. Ha van rá mód, fatüzelésű grillsütőt használjunk, különleges aromát ad ugyanis az ételnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában