Helyi közélet

2018.04.19. 17:28

Herman Ottó-hét Csarodán

Csaroda - A névadóra emlékeznek a Csarodai Herman Ottó Általános Iskolában.

Csaroda - A névadóra emlékeznek a Csarodai Herman Ottó Általános Iskolában.

Az intézményben ezen a héten a hagyományokhoz híven Herman-hetet tartanak. Az ünnepélyes megnyitón az osztályok saját készítésű táblával és osztálylogóval vonultak fel.

Király Lajos intézményvezető megnyitója után a 8. osztályos tanulók elevenítették fel Herman Ottó életét, versekben mutatták be a természet sokszínűségét, szépségét, zárásként az év fáját – egy virágos kőrist – ültették el.

Hétfőn elméleti matematikatudásukat mérhették össze a felső tagozatosok, kedden az alsósok Csaronda-parti „partyn” fedezték fel a természet szépségeit, majd Herman-kupa címmel sportdélután következett. Szerdán minden osztály más-más helyszínen örökíthette meg a természet változatosságát, szépségeit. Csütörtökön helyesírási tudásukat mérik össze a tanulók, majd a Bockerek Vadásztársaság kiállítását nézhetik meg az érdeklődők. A tanulók az év élőlényeiről évkönyvet, a kirándulásokon készült fotókból albumot állítanak össze.

Pénteken a „Föld napja” megyei természetismereti vetélkedő döntőjével – tíz iskola csapatának versenyével – zárul a Herman-hét eseménysorozata.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában