Helyi közélet

2018.04.07. 16:12

Japánban is volt locsolkodás

Nyíregyháza, Tokió - Szabó Dénes karnagy bemutatta a magyar húsvéti szokásokat a vendéglátóknak.

Nyíregyháza, Tokió - Szabó Dénes karnagy bemutatta a magyar húsvéti szokásokat a vendéglátóknak.

Több mint egy hete utazott el Japánba a Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykara Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, a Nemzet Művésze vezetésével. A kórus­intézményhez érkezett hírek szerint remek koncerteket és bemutatókat tartanak a japán hallgatóság legnagyobb örömére a nyíregyházi énekesek.

Az egyik kórustag, Boros Petra, aki immár negyedik alkalommal utazott a szigetországba, összefoglalta az elmúlt napok eseményeit, rövidített formában ezt adjuk most közre.

Japánba a Pro Musica Leánykar 39 tagja utazott el, közülük nyolcan újoncok, vagyis először repültek Japánba.

Nem hervadnak el

Az első állomás Tokorozawa volt, ahová egész nap utazott a kórus. A fáradt fiatalokat este már várták a lelkes családok. A másnap próbákkal telt, valamint közös programokat szerveztek a családok, este pedig a Muse Arc Hall adott helyszínt a hangversenynek.

A következő fellépés Kawaguchiba városában volt, este Lilia Hallban énekelt az együttes.

A húsvétról sem feledkeztek meg a távol-keleti országban a leányok és vezetőjük. Nem hervadtak el, és a csokitojások sem maradtak el. Akkor éppen karvezetői kurzust tartottak Hosei-Highschool középiskola tanulóinak, és Szabó Dénes karvezető a magyar locsolkodási szokásokat is bemutatta a japán közönségnek – óriási sikert aratva. A koncertek közül kiemelkedik az, amelyet április 4-én adtak telt ház előtt a Tokió Katedrálisban. A nagy siker után könnyezve búcsúztak el a vendéglátó családok tagjaitól, akik elmentek meghallgatni a hangversenyt.

Helyi specialitás a tésztaleves

Csütörtökön a fiatalok Nagoyába utaztak, ahol az újoncok először ettek japán ráment, vagyis tésztalevest, délután pedig megnézték a kórustagok a nagoyai császári palotát. Nagoya után Kyoto és Kobe városában is lesz egy-egy koncert, majd április 10-én érkezik haza Nyíregyházára a Pro Musica Leánykar.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában