Helyi közélet

2018.04.06. 07:49

Súlyos büntetést kapott három kábítószerkereskedő Nyíregyházán

Nyíregyháza - Kábítószer-tartalmú kristályt vehettek tőlük a vásárlók.

Nyíregyháza - Kábítószer-tartalmú kristályt vehettek tőlük a vásárlók.

Jelentős mennyiségre, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt Cs. Z. és 2 társa ellen indult büntetőeljárásban nem jogerős ítéletet hozott a Nyíregyházi Törvényszék.

– Az elsőrendű vádlottat 9 év, a másodrendűt 5 év, a harmadrendűt 6 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, s minden vádlottat eltiltott a közügyek gyakorlásától, a kiszabott szabadságvesztéssel megegyező tartamban – tájékoztatta lapunkat dr. Toma Attila. – Az elsőrendű vádlottal szemben 449 500 forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság – tette hozzá a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A szóbeli ítélethirdetésen elhangzottak szerint az elsőrendű vádlott 2014. nyarától többször adott el Nyírbátorban több személynek kábítószer tartalmú kristályt. 2015. április 29-én a vádlottak Budapestre utaztak autóval azért, hogy kábítószert vásároljanak. A beszerzett kristállyal és új pszichoaktív anyaggal hazautaztak, majd Nyírbátorban a rendőrök intézkedés közben a gépkocsiban mintegy 50 gramm kábítószert tartalmazó anyagot találtak és foglaltak le.

– A bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként azt, hogy a lefoglalt tétel a jelentős mennyiség alsó határát alig haladta meg – ismertette a sajtószóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában