Helyi közélet

2018.04.12. 17:01

Újabb cipő-cunami?

Nyíregyháza - Szombaton este visszatér Nyíregyházára a 30Y – a zenekar legutóbb tavaly ősszel adott feledhetetlen koncertet.

Nyíregyháza - Szombaton este visszatér Nyíregyházára a 30Y – a zenekar legutóbb tavaly ősszel adott feledhetetlen koncertet.

„Négyen testvérek. Ikrek. Négy tojás, olyanok, hogy meg sem tudod különböztetni őket. Néha ők maguk is összekeverik a másikat saját magukkal. Nem is a dalaik miatt ismerik őket, hanem azért, mert ilyen, hogy négyes ikrek alapítanak zenekart, na, ilyen még nem volt. Télire pulóvert húznak, nyáron kisgatyát. És ha esik, sosem nyitnak esernyőt. Mindnek van autója, mindegyiknek más. Azt sosem keverik össze. Megjelent egy csomó lemezük, a platina, az nagyon csillog.” Melyik lehet az a zenekar, amelyik így ír magáról, miközben vallják, hogy nem írnak? Azoknak, akik még nem jöttek rá, eláruljuk: a 30Y.

Jön a tizedik album

Beck Zoli és bandája múlt évben a VIDOR Fesztivál egyik legjobban sikerült koncertjét adták a Kossuth téren, április 14-én, szombaton pedig visszatérnek Nyíregyházára, hogy kisebb helyen, de legalább olyan jó hangulatot teremtsenek dalaikkal, mint tették azt tavaly ősszel.

Hogy milyen repertoárral készülnek, az csak sejthető, minden bizonnyal régi és újabb számok is felcsendülnek a Club Hollywoodban, sőt, egy kis szerencsével ízelítőt kaphatunk a hónap végén debütáló, sorrendben a tizedik albumuk, az EGY nótáiból is.

A 30Y többször hozzászólt a szórakozóhely Facebookján létrehozott eseményhez, többek között fotókat posztoltak a legutóbbi nyíregyházi buliról, amikor is két szám alatt körülbelül egy ládányi, dedikálásra váró tornacsukát dobált fel a közönség. A kedves közjátékra a zenekar csak cipő-cunamiként utal kommentjében.

A „négyes ikrek” nem egyedül érkeznek szombaton, a pécsi Ivyz kíséri el őket a megyeszékhelyre. A fiatal, feltörekvő srácok nemrég a budapesti Akvárium Klub népes közönsége előtt mutatkozhattak be, szombaton este pedig ők alapozzák meg a klubkoncert hangulatát. Kapunyitás este nyolckor és tánc kifulladásig.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában