Helyi közélet

2018.05.26. 12:23

A felhőkutya, a hercegnő és az akaratos degufiúk

Nyíregyháza - Átadtuk pénteken a Kedvencek versenye kategóriagyőzteseinek nyereményeit.

Nyíregyháza - Átadtuk pénteken a Kedvencek versenye kategóriagyőzteseinek nyereményeit.

Szaffi életében nagy nap volt a pénteki, ugyanis azóta, hogy gazdája anno rátalált az utcán és hazavitte, nem járt a biztonságot adó lakás falain kívül. Hatalmas, zölden világító szemekkel meredt rám a hordozóból, rémült volt, mert a hirtelen jött vihar rossz emlékeket idézett benne. Csak akkor nyugodott meg kissé, amikor Anett a karjaiba vette.

Ekkor megérkezett Woody, a „felhőkutya”, póráza végén Melindával, s alig néhány perccel később Mónika, két örökmozgó degu boldog gazdija is csatlakozott hozzánk. Így vált teljessé a csapat: lapunk napokban zárult játéka, a Kedvencek versenye kategóriagyőztesei a nyíregyházi Kurcz Állateledel Áruházban vehették át nyereményeiket, egy-egy 10 ezer forint értékű ajándékutalványt.

Igazi rosszcsont

– Woody egyéves Bichon havanese és puli mix, akit egy ismerősünktől kaptunk ajándékba. Abszolút családi kutya, velünk alszik és folyamatosan igényli a társaságot. Imád más kutyákkal játszani, a macskák is érdeklik, ám az emberekkel szemben egy kicsit félénk. Külsőre igazi Bichon havanese, ezért is becézzük felhőnek, ám a belső tulajdonságait puli őseitől örökölte: energikus, makacs, és a végletekig féltékeny, óriási hisztit csap, amikor azt látja, hogy a szomszéd kutyáját simogatjuk – árulta el Rácz Melinda, és Woody helyeslően csóválta a farkát.

Szaffit, a Maine coon keverék cicát a szakadó esőben, egy bokor alatt összegyűlt pocsolyában gubbasztva találta Rendes Nikolett Anett.

– Semmit nem tudtunk róla, az állatorvos a fogazata alapján állapította meg a korát. Most múlt egyéves, de még mindig nagyon fél a vihartól, az áruházba vezető utat is végigordította – ölelte magához kedvencét a nyíregyházi lány, s hozzátette: Szaffinak társa is van, a másik macsek szakasztott Garfield, ketten együtt pedig igazi rosszcsontok.

– Ha fiú lenne, Lucifernek neveztem volna el. Nagyon akaratos cica, mindig megszerzi, ami kell neki. Ha valami rosszat csinál – például lelök vagy eltör valamit – és lebukik, olyan ártatlan képet vág, hogy nem tudok rá haragudni. Ő a mi kis hercegnőnk.

Benkő Mónika Olivér és Zénó nélkül érkezett, mint elmondta, annyira mozgékonyak, hogy nem merte a de­gufiúkat magával hozni, mert képesek és meglépnek.

Búcsúpuszi

– Egy éve hoztuk őket Miskolcról, azóta a család szeme fényei. Hihetetlenül aktívak, állandóan pörögnek, rohannak, emellett barátságosak is, amikor csak lehetőségük van rá, bebújnak a zsebünkbe. Természetes számukra a közelségünk, ha otthon vagyunk napközben, mindig körülöttünk szaladgálnak, mert kiengedjük őket a lakásban. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen kicsi állatoknak is lehet személyiségük, de bebizonyosodott, hogy tévedtem. Akaratosak és ragaszkodóak – jegyezte meg Mónika.

A legnagyobb mutatvány az állatversenyek díjátadója során a közös fotó elkészítése, de kár volt aggódnunk, Woody és Szaffi példásan viselkedtek, sőt, még pózoltak is. Gazdáikkal közösen járták be az üzletet és válogattak a finom falatok, színes, izgalmas játékok között. A felhőkutya búcsúzóul kiosztott néhány puszit, a cicahercegnő pedig megadóan tűrte a simogatást.

- CsA -


[related-post post_id="3872211"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában