Helyi közélet

2018.05.18. 18:44

A harsonától a bőgőig szerteágazó a kínálat

Nyíregyháza - A zenei nevelés nem csak zenei célokat szolgál.

Nyíregyháza - A zenei nevelés nem csak zenei célokat szolgál. A ritmusos játékok, a gyakorlatok hatása egyaránt játék és örömforrás, segít a szociális kapcsolatok alakulásában, élményt ad, jókedvet hoz, erősíti az akaratot, könnyebbé teszi a tanulást, segíti a mozgáskoordinációt, fejleszti a kezek-lábak együtt és külön koordinálását, fokozza a figyelmet, koncentrációt, felébreszti a kreativitást, képzelőerőt, serkenti az improvizációs készséget. A zenei tevékenység során a gyerekek olyan folyamat részesei, melyben megtanulnak hallgatni és egymásra figyelni. Lehetőségük van tehetségük kibontakoztatására, és érzelmeiknek kifejezésmódot találhatnak. A zenei nevelés befolyásolja a jellem kialakulását – fogalmazott Tamás Attila, a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Felvételi meghallgatás

Az iskolában június 14-én és 15-én 14 és 18 óra között felvételi meghallgatáson vehetnek részt azok a gyerekek, akik a 2018/19-es, szeptemberben kezdődő új tanévben zenét szeretnének tanulni a nagy múlttal rendelkező intézményben. A Vikár-iskola hangszeres kínálata szerteágazó: hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, trombita, kürt, tenorkürt, harsona, tuba, ütőhangszerek, furulya, fuvola, klarinét, fagott, oboa, szaxofon, népi ének, citera, népi hegedű, népi brácsa, népi bőgő, kobza, cimbalom, gitár, magánének, zongora, orgona, klasszikus szintetizátor.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában