Helyi közélet

2018.05.27. 08:23

Jogsi nélkül okozott balesetet a kisvarsányi férfi, majd elhajtott a helyszínről

Vásárosnamény - A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatott büntetőeljárást B. József 34 éves kisvarsányi lakos ellen.

Vásárosnamény - A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatott büntetőeljárást B. József 34 éves kisvarsányi lakos ellen. A férfi 2018. április 26-án 11 óra 40 perc körül személygépkocsival közlekedett Vásárosnamény Kossuth úton a Radnóti út felé. Haladása során egy előtte szabályosan közlekedő gépkocsi mögött nem tartott kellő követési távolságot, melynek következtében járműve első részével nekiütközött a másik gépkocsi hátuljának. A balesetben a vétlen gépkocsi két utasa megsérült.

A 34 éves sofőr az ütközést követően a helyszínről megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott Kisvarsány irányába. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként néhány órán belül sikerült azonosítani és elfogni a balesetet okozó sofőrt, aki mint kiderült, nem is rendelkezett vezetői engedéllyel. A férfit 2018. május 14-én a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, aki a baleset bekövetkezéséért a felelősségét elismerte.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a gyanúsított által vezetett gépkocsi a baleset bekövetkezésekor nem volt Magyarországon forgalomba helyezve, sem hatósági engedéllyel, sem hatósági jelzéssel nem rendelkezett, amiért külön eljárást indítottak.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a büntetőeljárás befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában