Helyi közélet

2018.05.11. 11:43

Nápolyi és Berci romkutató vizsgát tett

Nyíregyháza - A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület két mentőkutyája sikeresen vizsgázott a napokban.

Nyíregyháza - A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület két mentőkutyája sikeresen vizsgázott a napokban. Balogh Péter Berci nevű kutyájával középszintű nemzetközi mentőkutya vizsgát tett: Bercinek a fegyelmező és ügyességi feladatok mellett egy hatalmas erdős területen két eltűnt személyt kellett megtalálnia.

Összeszokott páros

A másik sikeres vizsgázó egy 6 éves labrador, Nápolyi, akinek a gazdája Vincellér Tibor az egyesület vezetője – ő nem tudott jelen lenni az eseményen, mert az Egyesült Államokba kellett utaznia a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 csapatával, hogy az április 18-ai pusztító tornádó után segédkezzenek Észak-Karolinában a kárfelszámolási munkálatokban. Így Nápolyival a Kutyákkal az Életért Alapítvány egyik mentőkutyása, Dánffy Brigitta indult. Jól összeszokott párost alkotnak, hiszen már másodszor fordul elő, hogy nem várt külföldi út miatt Nápolyi Brigivel vizsgázik. A tavalyi világbajnokságon is együtt versenyeztek és a 15. helyen végeztek. A mentőcsapatok közötti együttműködésnek köszönhetően Nápolyi sikeres emelt szintű nemzetközi romkutató vizsgát tett, és győzelmet is szerzett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában