Helyi közélet

2018.05.05. 08:15

Programbőség a záhonyi művelődési házban

Záhony - Ezekben a hetekben sokszínű és gazdag programmal fogadta és várja látogatóit a határvárosi művelődési intézmény.

Záhony - Ezekben a hetekben sokszínű és gazdag programmal fogadta és várja látogatóit a határvárosi művelődési intézmény.

Az ismétlődő események, rendezvények mellett április 24-én nyílt meg és pénteken zárult az a fotótárlat, amely a Földkelte Kulturális Egyesület afrikai Malawiban elindított oktatási programja résztvevőinek hétköznapjait mutatta be. Az ott tanuló árvák egyebek mellett fotózási ismereteket is elsajátíthattak, a kiállított képeket maguk a résztvevők készítették. Április 26-án a Táncművészet világnapja apropóján a VSG Táncszínház lépett pódiumra a Rendíthetetlen ólomkatona című táncmeséjével. Április 30-án, a Magyar film napján a Dargay Attila által 1973-ban forgatott nagy sikerű Vuk című filmet vetítették ingyenesen az érdeklődők számára.

Május 5-én, szombaton 10 órától Anyák napi játszóházat tartanak, a gyerekek az anyukáknak, nagymamáknak készítenek majd saját kivitelezésű ajándékokat.

Május 19-én, szombaton 18 órától Oszvald Marika és művésztársai részvételével rendeznek Anyák napi kétrészes operettgálát. Az intézmény nemrég csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz és már meghirdette a helyi kertművelő egyének és közösségek versenyét is.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában