Helyi közélet

2018.05.14. 13:48

Suzanna Noil 12 „parancsolata”

Nyíregyháza - Mindenkinek szüksége van barátokra, derűre, mosolyra.

Nyíregyháza - Mindenkinek szüksége van barátokra, derűre, mosolyra.

Ebben a sokszínű, ugyanakkor rohanó, gondokkal teli világunkban nagy szükségünk van barátokra, derűre, mosolyra. A múló idő értékeket halmoz fel tapasztalatban, tudásban, megértésben, szeretetben.

Összeköt, békít, örömmel telít, ahol megszűnik a magányosság, ahol lehet ápolni a kapcsolatokat. Mindez a hasznosság érzésével tölti el az embert, megsokszorozza a belső bölcsességünk erőforrásait.

Egységben, közös célért

A derűs lélek nyugalmat sugároz, s lehetővé teszi a képességeink kibontakozását. Élhetőbbé teszi a nyugdíjas éveket, amely új célokat, értelmet hozhat. Úgy lehet bölcs, derűs időskort megélni, ha megtanulunk értelmesen öregedni, a közösség hasznára lenni, és tenni másokért.

A közösségnek óriási ereje és hagyománya van. A 19. század utolsó éveiben egy francia orvosnő, Suzanna Noil 12 pontban foglalta össze és világviszonylatban hirdette a béke, a szeretet, az összetartozás, az emberi kapcsolatok fontosságát. Többek között azt tanácsolta, alakuljanak nagy klubok, tagjaik egységben, közös célért dolgozzanak.

„Mindig a jót válasszátok!”

„Sokat ne locsogjatok, az időt jól használjátok! Szeressetek minden tagot, a bizalmat ápoljátok! Ha kell, kérjetek tanácsot, szakértőkhöz forduljatok! Vendégeket fogadjatok, azzal is gazdagodtok! Szállást, ételt kínáljatok, mutassatok barátságot! Ha meghívást elfogadtok, soha ne maradjatok adósok! A döntéseket megfontoljátok, mindig a jót válasszátok! A békéért dolgozzatok, sikereket is hozzatok!” – szólnak a doktornő „parancsolatai”, amelyeket ma is érdemes megfogadni.

- Szabóné Marika, Sóstófürdő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában