Helyi közélet

2018.06.30. 17:09

A Felső–Szabolcsi Kórház idei kiválóságai

Kisvárda - A magyar egészségügy legnagyobb ünnepe a Semmelweis-nap. Az anyák megmentőjének tiszteletére a kormány 2018-at Semmelweis-emlékévvé nyilvánította.

Kisvárda - A magyar egészségügy legnagyobb ünnepe a Semmelweis-nap. Az anyák megmentőjének tiszteletére a kormány 2018-at Semmelweis-emlékévvé nyilvánította.

– Semmelweis születésnapjának 200. évfordulója alkalmából idén június 29–i /pénteki/ ünnepségen jutalmazták azokat a munkatársakat, akik kiemelkedő szakmai munkájukkal, példamutató emberi magatartásukkal hozzájárultak a Felső–Szabolcsi Kórház színvonalas gyógyító–betegellátó tevékenységéhez. Az itt dolgozók munkáját csak köszönet illeti, s most is sokan az ágyak mellett valamint a háttérszolgáltatásokban állnak helyt, hiszen ezen a munkahelyen nincs munkaszünet. A hétköznapi, megszokott életünkben sokszor fel sem fogjuk az egészségügyben dolgozók munkájának értékét. Ezt ismerték el a pénteken /29–én/ megrendezett ünnepség keretében. Áldozatos, példamutató munkája elismeréséként 47 dolgozó kapott kórházi kitüntetéseket és elismeréseket az ott dolgozó több mint 800 főből, a Felső–Szabolcsi Kórházban Kisvárdán a zsúfolásig megtelt tanácsteremben Hegyi Henrik D. főigazgató üdvözlő szavait követően a Dögei Dalárda népdalcsokor összeállítással köszöntötte a megjelenteket.

A kézmosás ma is fontos

Dr. Veres Eleonóra orvos igazgató emlékezett a 200 évvel ezelőtt született orvosra, munkásságára, a kézmosás fontosságára, az anyák megmentőjére. Az egészség megőrzése érdekében ma is legyen fontos a többszöri kézmosás a mindennapjainkban a különböző fertőzések elkerülése végett. Beszédében szólt az elmúlt időszak fejlesztésének eredményeit, majd röviden ismertette az elkövetkezendő hetek–hónapok megvalósuló beruházásait, s a gyógyító munkához szükséges eszközbeszerzéseket.

Az egészségügyi dolgozók, létünk őrzői!”

Hegyi Henrik D. főigazgató tájékoztatta az ünnepségen megjelenteket, hogy az ünnepség előtt a Kórházban járt, Dr. Seszták Miklós kormánymegbízott és köszönetét fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak Semmelweis nap alkalmából. A főigazgató idézte a kormánymegbízott jókívánságait. „Léteznek közöttünk olyan különleges emberek, akik lelkében végtelen a hely, amellyel minden hibánk, gyengeségünk ellenére képesek önzetlenül, és feltétel nélkül szeretni, támogatni, segíteni, gyógyítani bennünket. Ők, az egészségügyi dolgozók, létünk őrzői!”

Az egészséges mindennapokért

Hegyi Henrik D. ezt követően szólt az itt folyó mindennapi munkáról, melynek célja, hogy az ide forduló betegek egészségét megőrizzék, megelőzzék egészségromlásukat, s meggyógyítsák betegségeiket.

–Az igazi Felső–Szabolcsi Kórház–szelleme a mai napig épít a lelkesedésre, az állandó megújulására, a felelősség vállalására és az egymás segítésére. Célunk az, hogy a holnap jobb legyen. Amit akarunk, azt el is érjük – közösen, jó minőségben, mert a jó példánál nincs hatékonyabb eszköz. Az egészséges mindennapokat megteremteni betegeink számára – mondta befejezésül Hegyi Henrik D. főigazgató, s felkérte Leleszi Tibor polgármestert, hogy adják át közösen az elismeréseket.

Az elismerésben részesülők

Főorvosi kinevezést vettek át: Dr. Száldobágyi Enikő, Dr. Szabó Igor

Adjunktusi kinevezést kapott: Dr. Egri Erika

„Semmelweis díj”–ban részesültek: Dr. Nagy Mária (háziorvos), Dr. Szpaszkij László, Tugya Jolán, Banga Szilvia Csilla, Miklósi Istvánné, Bajuszné Czap Mónika, Papik Ferencné, Jánvári Józsefné, Birke Istvánné, Molnár Tibor.

„Semmelweis díjat” Borsy Antal szobrászművész készítette.

„Kórházi Munkáért” elismerésben részesültek a következő munkatársak: Dr. Novák Béla, Farkasné Juhász Zsuzsanna, Zsandáné Badari Edit, Petőné Nagy Julianna, Hasulyó Imréné, Tóthné Fedor Gabriella, Bacskai Zsolt, Balogh Tímea

Nagy Józsefné, Baranyi Mátyásné, Soltész Nikoletta, Molnár Miklósné, Máté Barnabásné, Takács Imréné, György Tamás Zoltán, Szarvadi Péter.

A Felső–Szabolcsi Kórházban eltöltött 25 éves aktív munkáért Emléklap elismerésben részesültek: Battyányi Marianna, Dr. Berecz István, Csákiné Bátyi Andrea, Dankóné Ragány Tünde, Generál Krisztina, Hasulyó Zoltánné, Kovács Antal Tiborné, Molnár Lászlóné, Molnárné Zubály Angéla, Paál Zoltánné, Pálfi Lászlóné, Szincsák István, Szőke Ferencné, Veres Éva, Dr. Virga Attila.

40 év munkájáért Emléklap elismerésben részesült: Nagy Gizella, Pető Lászlóné, Simon Ferencné.

Az elismerések átadását követően az ünnepségen résztvevők ünnepi vendéglátásban részesültek.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában