Helyi közélet

2018.06.20. 10:20

Francia nyelvvizsgázó hellyé válhat az Apáczai

Nyíregyháza - Az attasé személyesen gratulált a nyelvi versenyeken elért rangos eredményekhez.

Nyíregyháza - Az attasé személyesen gratulált a nyelvi versenyeken elért rangos eredményekhez.

A Budapesti Francia Intézetig is eljutott a híre, milyen jól szerepelnek az apáczais diákok az országos francia nyelvi versenyeken, Kutasi Angéla franciatanár lelkiismeretes oktató és felkészítő munkájának hála.

– Az országos francia nyelvi tanulmányi versenyen az 5., 6., 7. és 8. osztályos tanítványaim egyaránt kimagasló helyezéseket értek el, többen „dobogósok” lettek, vagyis az első, a második vagy a harmadik helyig küzdötték fel magukat a rangos nyelvi küzdelemben – büszkélkedett Kutasi Angéla.

Az intézet együttműködési és kulturális attaséja, Hugues Denisot éppen ezért úgy döntött, nyíregyházi látogatása alkalmával tiszteletét teszi Lengyelné Ötvös Judittal, az Alliance Francaise Debreceni Kulturális Egyesület ügyvezetőjével a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

Tárgyalnak a csatlakozásról

A rangos vendégekkel folytatott beszélgetés után Andó Károly intézményvezető örömmel adta hírül: tárgyalások folynak arról, hogy az Apáczai is csatlakozzon a francia állam nemzetközi DELF nyelvvizsga programjához.

– Örökös ökoiskola lévén egy természetvédelmi programba is bekapcsolódhatunk, illetve testvériskolai kapcsolatot fogunk kialakítani egy franciaországi intézménnyel – tette hozzá Andó Károly.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában