Helyi közélet

2018.06.05. 10:32

Templombúcsú Baktalórántházán

Baktalórántháza - A szertartást szeretetvendégség követte, ahol lehetőség adódott kötetlen beszélgetésre.

Baktalórántháza - A szertartást szeretetvendégség követte, ahol lehetőség adódott kötetlen beszélgetésre.

Büszke Baktalórántháza az Árpád-korabeli, több mint 760 éves római katolikus templomára, amely éppen az úr mennybemenetelén ünnepli templombúcsúját. Az idén Takács János plébános, címzetes kanonok – esperes atya volt az ünnepi szentmise szónoka. Lázár István plébános – kanonok atya köszöntötte őt, úgy is, mint a város korábbi plébánosát, hiszen 1991 és 2000. július 31. között teljesített a településen szolgálatot. Ma Rakamazon hirdeti az evangéliumot.

– Nagy örömmel és szeretettel jöttem Baktalórántházára, korábbi szolgálati helyemre, ahová szép és mozgalmas papi és lelki élmények kötnek. Jó látni Baktalórántházán, hogy vannak, akik törődnek a templommal, akik széppé, és tisztává varázsolják a környezetet, az udvart, de a templom belsejét is.

Szeretetvendégségben

– Életünk legyen Isten áldása egyházunk, és a többi keresztény testvér számára, gyermekink, az ifjúság számára, Ilyen áldás a jó példa, a buzgó imádság, a segítség, a hűséges kötelességteljesítés, amit egyházunkért, templomunkért, papjainkért is teszünk. Keresztény testvéreinkért, egymásért is felelősek vagyunk!… – fogalmazott szentbeszédében Takács János atya.

A szentáldozást követően Tóth Béla világi elnök megköszönte János atyának a szolgálatot, további papi hivatás-teljesítéséhez Isten áldását, jó egészséget kívánt a hívek nevében is. Ezután ünnepi körmenet következett a templomkertben az oltáriszentséggel, menet közben a katolikus egyház legrégibb, egyben legszebb magasztaló hálaadó énekét, a Te Deum-ot énekelték a hívek. A pápai himnusz és nemzeti imánk eléneklésével méltóságteljesen ért véget az ünnepi délután. A szertartást szeretetvendégség követte, ahol lehetőség adódott kötetlen beszélgetésre.

- Némethné Csubák Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában