Helyi közélet

2018.07.25. 18:50

Jó bőr vagy: tematikus nap a Kállay Gyűjteményben

Nyíregyháza - Előadásokkal, bemutatókkal, interaktív bábszínházzal, kozmetikai tanácsadással várják a látogatókat.

Nyíregyháza - Előadásokkal, bemutatókkal, interaktív bábszínházzal, kozmetikai tanácsadással várják a látogatókat.

– A Múzeumok éjszakája előtt lovas balesetet szenvedett Koszta Zoltán bőrműves, ezért elmaradtak az akkor nyílt tárlatához kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások. A művész – akinek kiállítása a hónap végéig látogatható a Kállay Gyűjteményben – jelezte, hogy ezt szeretné pótolni, amire természetesen mi is nyitottak voltunk, így kristályosodott ki a július 28-ai családi rendezvény terve, melynek témája a bőr, és minden, ami a bőrrel kapcsolatos – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Dohanics László. A gyűjtemény megbízott vezetője kifejtette: a Jó bőr vagy címet viselő programsorozat szombaton 10 órakor kezdődik.

Sas, sólyom, farkas

– Tompa György régész az állati eredetű anyagok felhasználásába enged betekintést fél tizenegytől, majd a nyíregyházi Kabala zenekar interaktív bábelőadását élvezhetik a gyermekek. A rendőrséget is sikerült megnyernünk a rendezvényre, Sógor Csaba százados a felelős állattartásról tart előadást, ami után kutyás bemutatót láthat a Kállay Gyűjtemény közönsége. A bőrhöz kapcsolódik a tetoválás és a henna is, ezek rejtelmeiről egy tetoválóművész szól majd a látogatókhoz, akik egy, a bőr egészségéről szóló előadást is hallhatnak, majd egy kozmetikus az új termékekről és a nyári sminktrendekről tájékoztatja a vendégeket – sorolta Dohanics László.

– A Múzeumok éjszakáján nagy sikere volt az élőállat-bemutatóknak, melyek részeként a látogatók testközelből ismerkedhettek meg többek között a szirti sassal és a sólyommal. A szombati rendezvényen ismét lehetőség nyílik minderre Koroknai Istvánnak, Olajos Csabának és Béres Zsoltnak köszönhetően. Ahány táj, annyi bőrszín címmel Ésik Sándor mesél egzotikus utazásai során szerzett élményeiről – ismertette a Kállay Gyűjtemény megbízott vezetője, s hozzátette: a jótékonyságnak is teret adnak, ugyanis a nap folyamán adományokat gyűjtenek az Állatbarát Alapítvány részére.

Kézműveskedés

A rendezvény kísérőprogramjai is tartogatnak izgalmakat, hiszen Koszta Zoltán vezetésével kézműves foglalkozáson vehetnek részt a látogatók, de lesz katonai bemutató és szimulátor, hennafestés, dekázóverseny, totó és tombolasorsolás is.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában