Helyi közélet

2018.07.01. 08:16

Szezonális virágok a kiskertünkbe

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Színes virágokkal könnyedén feldobhatjuk kertünket.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Színes virágokkal könnyedén feldobhatjuk kertünket.

Gyöngyvirágcserje: 2-3 méter magasra megnövő, dúsan elágazó, ívesen meghajló hajtásrendszerű, lombhullató cserje. Levelei széles lándzsás alakúak, élénk zöldek, finoman fogazottak, kissé bőrneműek, ősszel vörösesre színeződnek. Virágai csillag alakúak, fehérek, a külső szirmok rózsaszínnel futtatottak, teltek, lelógó, sátorozó virágzatba tömörülnek. Május-júniusban virágzik. Napos vagy félárnyékos helyre szoliterként, kisebb-nagyobb csoportokba, nyíratlan virágzó sövényként is ültethető.

Klemátisz: A klemátiszoknak igen sok fajtája létezik, amelyek lehetnek kisebb vagy nagyobb virágúak, különböző színekben, egyenes vagy csüngő virágzatokkal. Általános szabály, hogy minél több napfényt kap a növény, annál szebben virágzik. A virágok csillag alakúak, leggyakrabban lilák, de más színekben is előfordulnak. Illatuk nem jelentős, igen gyenge. Ahhoz, hogy a növény szép formájú legyen és sok virágot hozzon, vissza kell vágni, és alakítani szükséges a formáját. A szabadba ültetett klemátisz csak akkor igényel öntözést, ha tartós szárazság van.

Trombitafolyondár: Telepítés után közepes vízigényű, később szárazságtűrő. Jól tűri a szelet és a sivár talajokat. A legszebben teljes napfényen, déli fekvésben virágzik. Metszéssel bokorrá, vagy fává is nevelhető. Betegség- és kártevőrezisztens. Magról szaporítva két hónapon át tartó 5 Celsius-fok hideg hatásra van szüksége. Tavaszi vetése után a magoncokat még egy évig üvegházi körülmények közt neveljük. A következő év tavaszán, a fagyok elmúltával ültethetjük ki őket állandó helyükre.


Tanácsokat és tippeket várunk olvasóinktól

Kiskert oldalunkba olyan kerti praktikákat, tanácsokat, ötleteket várunk, amelyek önnek már beváltak, de megkönnyíthetik a többi megyebeli kertbarát munkáját is. Gondolunk itt (többek közt) olyan jól bevált metszési, öntözési, ültetési tanácsokra, melyeket szívesen megosztanának lapunk kertbarát olvasóival. Ezenfelül olyan fényképeket is szeretettel fogadunk, melyeken kedvenc növényük, viráguk, gyümölcsfájuk látható. Arra kérjük olvasóinkat, hogy a kerti tanácsokat és a fényképeket a [email protected] címre küldjék!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában