Helyi közélet

2018.07.01. 11:10

Tortával és tűzijátékkal zárt a 45. beregi fafaragó tábor

Vitka - Két tortán jelenítették meg a 45-ös számot, ami a beregi fafaragó tábort 1973-as alapítására emlékeztetett Vitkán.

Vitka - Két tortán jelenítették meg a 45-ös számot, ami a beregi fafaragó tábort 1973-as alapítására emlékeztetett Vitkán.

Akkoriban Schmidt Sándor hívta életre a művelődési központban, Sánta Miklós gondnoksága alatt a találkozót, aminek célja a népi fafaragás felélesztése, hagyományőrzés volt, és az eltelt évek alatt közösség formáló szerepe az országra, térségre, és a városra is jelentős hatással bírt.

Fotók: Pusztai Sándor

A 30. tábor alakalmával a táborban felnövő új nemzedék képviselője Halász Attila és Gál Szabolcs vette át a szakmai irányítást, amelynek immár 11 éve a vitkai általános iskola ad otthont, ráadásként a fafaragó tevékenység bővült és bőr díszműves baráti találkozó is, határon túli résztvevőkkel kiegészülve. A tábor több évtizedes értékteremtő munkája szellemi műhelyként támogatja fiatal tehetségek elindulását, érett alkotók művészi kiteljesedését, munkájuk eredményét már most is meg lehet csodálni, de a résztvevők egy később nyilvánosságra szánt meglepetést is készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában