Helyi közélet

2018.08.06. 07:26

A Tokaj-táblánál nem áll meg az út

Nyíregyháza, Tokaj - A tokaji Erzsébet királyné Tisza-hídon is épül bicikliút, amivel bővül a kerékpárút-hálózat.

Nyíregyháza, Tokaj - A tokaji Erzsébet királyné Tisza-hídon is épül bicikliút, amivel bővül a kerékpárút-hálózat.

Járdával és kerékpárúttal bővül a tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd, amely a várhatóan augusztus közepén kezdődő felújításnak köszönhetően teljes körűen megújul.

A körforgalom is átalakul

A híd északi oldalán kerékpáros út, míg a déli oldalán gyalogjárda épül, az ehhez szükséges hídfőszélesítésekkel. A fejlesztés része továbbá a tokaji oldalon a 38. sz. főút és a 3838. j. út csatlakozási pontjánál található körforgalom pályaszerkezet-cseréje és a középsziget burkolása a hozzátartozó vízelvezetés rekonstrukcióval együtt. A körforgalomban érintett közművek (közvilágítás, gázvezeték, vízvezeték, szenny­vízvezeték) kiváltása, védelembe helyezése mellett a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedésért két új kerékpáros-gyalogos átvezetés is épül.

A híd teljes hossza közel kettőszázharmincegy méter. A beruházás munkaterületét a kivitelező július közepén vette át. A kivitelezés előreláthatólag az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődik augusztus közepén, ezt követi a híd pályaszerkezetének ütemezett bontása és pályalemezének vizsgálata, mely szeptember közepére várható.

Hazai forrásból

A tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd a Nyíregyháza–Tokaj kerékpárút folytatása lesz, és kapcsolatot alakít majd ki a Tokaj–Rakamaz–Bodrogkeresztúr térségben kiépülő kerékpárút-hálózattal. A fejlesztés hazai forrásból valósul meg, a kivitelezést a A-Híd Zrt. végzi, nettó 949 millió forint értékben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában