Helyi közélet

2018.08.09. 17:54

Bizonyítás versenyről versenyre

Nyíregyháza - Több megmérettetésen is öregbítették megyénk hírnevét a hivatásos vadászaink.

Nyíregyháza - Több megmérettetésen is öregbítették megyénk hírnevét a hivatásos vadászaink.

Megyénk vadászai nem csak helyi versenyeken vesznek részt, hanem országos, sőt nemzetközi porondon is megmérettetik magukat.

Egyre inkább figyelnek rájuk

Az elmúlt hetekben a megye vadászai több fronton is bizonyították rátermettségüket. A megyei Vadászkamara koronglövő csapata (Hajzer Szabolcs, ifj. Szakács Zoltán, Juhász Péter) több versenyen is öregbítette a keleti országrész hírnevét.

– Júniusban rendezték meg Füzesabonyban a 100 korongos Polónyi György-emlékversenyt, amelyen a csapatok között a második helyen végeztek vadászaink. Fiatal táj­egységi fővadászunk, Hajzer Szabolcs a kategóriájában egyéni első helyet ért el, és ezzel az openben is első helyezett lett. Ifj. Szakács Zoltán a kategóriájában a negyedik helyet szerezte meg – tájékoztatta lapunkat Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei titkára.

– Néhány héttel később még komolyabb trófeát gyűjtött be a csapat, ugyanis Sarlóspusztán, a Vb-felkészítő versenyen csapatban a 2. helyet szerezték meg vadászaink az univerzál trap 100 korongos versenyen. Csak emeli a helyezés értékét, hogy a mezőnyben szép számmal szerepeltek nemzetközi versenyzők is. Itt Szabolcs egyéni második helyet ért el, míg Szakács Zoltán kilencedikként zárt. A fiúk számára külön öröm volt, hogy egyre inkább kezdenek felfigyelni rájuk a versenyeken.

Ketten a legjobbak között

A Hivatásos Vadászok Országos Versenyét július 18-án és 19-én rendezték meg Gödöllőn és Galgamácsán. Ez a megmérettetés olyan komplex szakmai kihívást jelent, hogy a megyei válogatójára sokan el sem mernek menni, nemhogy az országos kihívást vállalnák. Nem is csoda, hiszen közel 2 ezer hivatásos vadász tevékenykedik hazánkban, közülük a legjobb 21 vehet részt ezen a megmérettetésen.

Két évvel ezelőtt megyénk hozta el az első helyet a tiszavasvári Róka Bencének köszönhetően. A szabály szerint az első helyezett automatikusan indul a következő versenyen, s mellé még egy versenyző nevezhető. A megyei válogató alapján ifj. Szakács Zoltán bizonyult a legjobbnak, így Bencével ketten vágtak neki a versenynek.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában