Helyi közélet

2018.08.08. 16:19

Ezen a héten bevetik az összes traffipaxot

Nyíregyháza - Egymást érik a nagyszabású rendőrségi akciók.

Nyíregyháza - Egymást érik a nagyszabású rendőrségi akciók.

Legutóbb a Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálták a rend­őrök, s az ellenőrzött járművek esetében 489 alkalommal állapítottak meg jogsértést.

Azonnali közlekedési korlátozást négy nehéz-tehergépkocsinál kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 59 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 87 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 59 alkalommal kellett intézkedni.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzésekor hat esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 38 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, illetve 134 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Szinte minden országban

Az autóbuszok ellenőrzése során 13 jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 14 esetben, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 12 alkalommal, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt négy esetben, míg a passzív biztonsági eszközök használatának hiánya miatt szintén négy alkalommal kellett intézkedniük a rendőröknek.

Ezen a héten országos sebesség-ellenőrzési akciót tart a rendőrség a gyorshajtók kiszűrésére, az akciót a TISPOL éves terve alapján hajtják végre, és Európa szinte vala­mennyi országában megtartják. Az akcióban szinte az összes sebesség-ellen­őrző eszközt használják, így megnő a feltárt jogsértések száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában