Helyi közélet

2018.09.25. 20:03

Egyedülálló szabadtéri tanterem a Vécseyben

Nyíregyháza - A Vécsey-héten a tanárok és diákok közösen ápolják a hagyományaikat.

Nyíregyháza - A Vécsey-héten a tanárok és diákok közösen ápolják a hagyományaikat.

Különleges hét vár a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményének diákjaira.

– Szeptember 28. és október 5. között rendezzük meg az iskola névadójáról elnevezett, programokkal és eseményekkel teli hetet. A Vécsey-hét első napján adjuk át az Open-Air tantermet, amely egyedülálló a megyében, de talán még az országban is – újságolta Veres László tagintézmény-vezető.

Zenés ébresztő is lesz

– Több, mint húsz éve rendezi meg az iskola a névadójáról elnevezett hetet, amelynek célja, hogy a diákok érezzék magukat egy közösséghez tartozónak, hogy tanárok és diákok közösen ápolják a hagyományaikat úgy, hogy közben kicsit elvonatkoztatnak az iskola megszokott ritmusától.

Pénteken „Világunk hétköznapi csodái” címmel matematika, természettudományok tematikájú közösségi szerepvállalási nap lesz a LEGO-val közösen. Ekkor adják át a 28 fő befogadására alkalmas szabadtéri Open-Air tantermet, amely Veres László ötlete alapján valósult meg.

– Az iskolaépület előtt található egy nagyon szép, árnyas fákból álló park. Ennek a közepén, mint egy kis erdei tisztás áll az Open-Air tanterem. Ide a tavaszi kellemes időtől egészen az őszi meleg napokig ki tudnak jönni az osztályok és különleges körülmények között lesz lehetőségük tanulni. – Szombaton családi, egészség- és pályaorientációs napra várjuk a tanulókat, szüleiket, ismerőseiket. Az Érkert lakói zenés ébresztőre kelhetnek fel, hiszen a demecseri Citrom-band muzsikaszóval vonul végig a városrészen, egészen az iskoláig. A szépen felújított iskolaudvaron lévő központi színpadon a közönség elé lépnek a Móricz Zsigmond Színház művészei: Kuthy Patrícia, Illyés Ákos szórakoztatja majd a nap résztvevőit, de a Lókötők néptáncegyüttes műsorában is gyönyörködhetnek a népi kultúra szerelmesei. Ezen a napon adjuk át az iskola új tankonyháját.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában