Helyi közélet

2018.09.25. 16:22

Könyvtári napok Sényőn is: mese, fizika, bibliaóra

Sényő - Az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz az idén is csatlakozik a sényői Kölcsey Ferenc Általános Művelődési Központ könyvtára.

Sényő - Az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz az idén is csatlakozik a sényői Kölcsey Ferenc Általános Művelődési Központ könyvtára. Az érdeklődő kicsikre és nagyokra több előadás vár a közgyűjtemény helyiségében. Az első előadás szeptember 26-án 11 órától lesz, dr. Hajdu Zsanett Hogyan lettem kutató? címmel tart pályaorientációs előadást.

Mesék és titkok

A magyar népmese napja alkalmából filmvetítést rendeznek óvodásoknak október 1-jén 10 órától. A gyermekek a hazudós egér történetével és más mesékkel ismerkedhetnek meg. Könyvtáróra keretében ismerkedhetnek meg a második osztályos diákok a könyvtár működésével és világával.

A könyvtári titkokat október 2-án 9.30 órától Pivnyikné Filep Anita vezetésével ismerhetik meg a tanulók.

Relativitás kontra realitás

A fizika is főszerepet kap október 2-án 16.30 órától: Relativitás kontra realitás, avagy tévedett-e Einstein? címmel Lakatos Rudolf tart előadást haladóknak.

A családtervezéssel kapcsolatban védőnői tanácsokat kaphatnak az érdeklődők október 3-án 9 órától. A család lesz a témája annak a könyvtári bibliaórának, amelyet Dorcsák Ignác Pál református lelkész tart október 4-én 9.30 órától.

Dóka Péter regényíró nevéhez több könyv is kötődik már: Az ellopott zsiráf, Betyárvilág: történetek zsiványokról, pandúrokról, Hogyan lettem médiasztár? A szerzővel író-olvasó találkozó keretében találkozhatnak az érdeklődők október 5-én 15 órától.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában