Helyi közélet

2018.09.11. 17:12

Lejönnek a parkolópályáról

Gávavencsellő - A politikai megerősítés az új polgármester szerint a település javát és haladását szolgálja.

Gávavencsellő - A politikai megerősítés az új polgármester szerint a település javát és haladását szolgálja.

Berecz János személyében vasárnap óta új polgármestere van Gávavencsellőnek, akire mostantól egy rendkívül nehéz gazdasági és anyagi helyzetben lévő település talpra állítása vár. Az egykori járásszékhely új vezetője tegnap elárulta lapunknak, hogy rendkívül nehéz időszakon van túl. Annyi nem várt körülménnyel kellett szembesülnie, amivel regényoldalakat lehetne megtölteni.

Úrrá tudnak lenni a gondokon

– Régóta érlelődött az emberekben, hogy változást, összefogást akarnak. Azt is kinyilvánították, hogy szeretnék tisztán látni a település jelenlegi gazdasági helyzetét – engedett betekintést az előzményekbe a civilben gazdasági szakember. – Ami a jelen állapotokat illeti, nem valami rózsás a helyzet, de a most újonnan megválasztott képviselő-testülettel, és a kormány segítségével úrrá fogunk lenni a gondokon. Nem kell az intézményeink működését felfüggesztenünk, nem állnak le a beruházásaink, és az ellentábor híreszteléseivel ellentétben nem kell bezárnunk a szociális otthonunkat, mint ahogyan a német nemzeti kisebbséget sem számoljuk fel – fogalmazta meg a lakosságnak szánt legfontosabb üzenetét Berecz János.

Felszámolni a hiányokat

Sokak szemében egyfajta kényszerpályának tűnhetett, amikor úgy döntött, indul a választásokon, hiszen mindene megvolt: család, tisztes jövedelem, jó munkakör, egzisztencia. Gazdasági végzettséget 1990-ben szerzett, 4 évig a Kereskedelmi és Hitelbanknál dolgozott, majd a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának pénzügyi osztályára került. Jelenleg a szolgáltatási igazgatóság munkáját vezeti, immár 25 éves munkaviszonyt tudva maga mögött. Fél éve még nem gondolta, milyen útra lép majd.

– Gávavencsellőt egy fideszes-jobbikos szembenállás feszíti. Bár lettek volna más polgármester-jelöltek is, de én voltam az egyedüli, akit mindkét oldal egyformán elfogadott, így felsorakoztak mögém. Ha nem állok az új összefogás élére, a korábbi képviselő-testület sem oszlatja fel magát.

– Mindenki megértette, hogy egyedül a kormánytól várható támogatás, és egy nagy pártszövetséghez tartozni erőt, és bizalmat is ad. Tennivaló van bőven: felújításra vár a kastély, a kastélykert, több külterületi és téeszút. Az iskolánk megerősítése a túlélésünk egyik záloga, ide teljes körű energetikai felújítást tervezünk, és egy új óvodát is fel kívánunk építeni. Végre létre kell hoznunk a településen az értékteremtő közmunkát. Összességében a gazdaság stabilizálása és a hiányok megszüntetése a legfontosabb feladat – foglalta össze terveit a nagyközség első embere.

MJ


[related-post post_id="3978226"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában