Helyi közélet

2018.10.06. 14:27

A mixerek ehető koktélokat kevertek

Nyíregyháza - Az italok szilárd halmazállapotúvá, azaz ehetővé válnak.

Nyíregyháza - Az italok szilárd halmazállapotúvá, azaz ehetővé válnak.

A Szabolcs–Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pincér Mester Szakmai Tagozata a napokban tartotta soron következő ülését, mégpedig a koktélok jegyében. A rendezvényt a tagozat elnöke, dr. Kovács Mihályné nyitotta meg, a részt vevő pincérmesterek, oktatók és tanulók pedig különleges, látványos bemutatókat láthattak. Az esemény középpontjában a kevert italok, koktélok és a molekuláris mixológia állt.

A bemutatót tartó szakemberek egyike Kinzler András volt, aki több színvonalas helyen dolgozott már, megfordult Londonban és Saint Tropez-ban, mixerkedik, oktat, és versenyeken zsűriz is. A másik előadó, Horváth László az ország több pontján dolgozott, de Görögországban is bármixerkedett. Az általuk kidolgozott módszerrel (molekuláris mixológia) az italok szilárd halmazállapotúvá válnak, így a vendégek különleges és kívánatos falatkaként fogyaszthatják el kedvenc koktéljukat.

Zselék és kapszulák

A molekuláris koktélok világa hazánkban sokak számára ismeretlenül hangzik, de egyre több helyen lehet találkozni ilyen kreációkkal. A koktélok rajongói gyakran érdeklődnek a nem szokványos lehetőségek iránt, számukra pedig a molekuláris mixológia sokféle izgalmat tartogat, akár valamelyik gasztrofesztiválon, vagy egy-egy nívós koktélbárban. A molekuláris mixológia vidám, s érdekes játék, de nem fenyegeti azokat, akik nem akarják megtanulni.

A bemutatón az előadók háromféle koktélt készítettek el kapszulák, illetve zselék formájában is, de pezsgő kaviárt is kóstolhattak a résztvevők. Látványos volt az italparfümökről és a díszítési trendekről szóló bemutató, de a jelenlévők megismerték a legújabb koktéltrendeket is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában