Helyi közélet

2018.10.15. 13:38

Felvillanyozó tanműhelyt adtak át Nyíregyházán

Nyíregyháza - Egyedülálló villamos szakmai gyakorlatot szerezhetnek a fiatalok Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Egyedülálló villamos szakmai gyakorlatot szerezhetnek a fiatalok Nyíregyházán.

Szerelőfalak és kapcsolótáblák sűrűjében nyugtázták elégedettek a meghívott hétfő délelőtt, hogy minőségi oktatási feltételekkel gazdagodott az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt., amely ünnepélyes keretek között adta át rendeltetésének a modern tanműhelyét.

– Fontos és példaértékű program ez, ahol kézzel fogható a duális képzés – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Napjainkban a színvonalas szakképzés létkérdéssé vált. A mostani tanműhely-átadás jó az áramszolgáltató cégnek, a szakképzési centrumnak, az érintett diákoknak és a városunk is, tehát mindenkinek pozitív töltetet ad. A szakképzési intézményrendszer legnagyobb kihívása az: miként tudja a képzéseket a munkáltatói igényekhez igazítani, a korszerű szaktudást úgy átadni a diákoknak, hogy abból a későbbi munkáltató és a munkavállaló is profitáljon. A közös munkát, az együttgondolkodást az önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközzel segíti és támogatja.

A 96 négyzetméteren elterülő, Bethlen Gábor utcai tanműhelyt Szennai János szakoktató mutatta be.

– Mérföldkő ez a nyíregyházi üzemünk életében. Mi a jövő szakemberei közül a legjobbakat keressük, ehhez pedig már a képzésüknél is jelen kell lennünk – jegyezte meg Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója. – A duális képzés keretében minden tanévben két évfolyamon nyolc tanuló vesz részt itt. A hallgatók valós vállalati szituációkba és gyakorlati feladatokba tekinthetnek bele közvetlenül. Azok a fiatalok, akik a villamos szakmát választják, és tudatosan szeretnék építeni a karrierjüket, a lehető legjobb helyen járnak.

Két oktatótermet alakítottak ki. Az egyik szakmai műhely oktató és vizsgatérként szolgál, főleg az épületvillamosság területén hasznosítható az itt megszerzett tudás. A másik terem a hálózatépítés és a szerelés gyakorlására nyújt lehetőséget.

– A minőségi szakképzés nem működhet a gazdasági életben meghatározó szereplők nélkül – nyomatékosította Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója. – Örömmel fogadtuk a mai kor elvárásainak megfelelően felszerelt E.ON-tanműhely létrehozását. A tanulók korszerű felszerelésekkel, technológiákkal ismerkedhetnek meg, és már tanulmányaik során szocializálódhatnak a munka, a vállalat világába.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában