Helyi közélet

2018.10.12. 08:00

Jól halad a nyugati elkerülő tervezett építése

Nyíregyháza - Az új nyomvonalú út keresztezi a Budapest–Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vasútvonalat.

Nyíregyháza - Az új nyomvonalú út keresztezi a Budapest–Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vasútvonalat.

Aki elhalad Nyírszőlősnél, azt láthatja, hogy több munkagép is dolgozik egyszerre az út mellett. Vajon hol tartanak, elkészül-e az ígért határidőre az útberuházás, a nyugati elkerülő folytatása?

– A 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő mindkét szakaszán a tervezett ütemezés szerint haladnak a munkálatok – kezdte reagálását a megkeresésünkre Hideg András, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója. – A vállalkozási szerződéseket márciusban írták alá az érdekeltek, és várhatóan 2019. negyedik negyedévében fejeződhet be az elkerülő jelenleg épülő két szakasza.

Jövő év végére készülhet el

A szakember részletezte, hogy mik az aktuális teendők: – Az első szakasznál (a nyertes vállalkozó a Zemplénkő Kft., a kivitelezés nettó összege 5,448 milliárd forint) megkezdődtek a töltésépítési munkák. A műtárgyépítés a töltésépítés befejezését követően, előreláthatólag tavasszal indulhat el.

– A második szakasznál (a nyertes vállalkozó a KE-VÍZ 21 Zrt., a kivitelezés nettó összege 3,751 milliárd forint) a humuszolást követően töltésépítési munkálatokat végeznek majd, illetve szakaszosan javítóréteget építenek. Ezekkel párhuzamosan folyamatban van a közművek kiváltása is. A nyírszőlősi úti körforgalom a 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő 38. sz. főút és a 3822. j. út közötti szakasznál épülhet meg.

– Az új nyomvonalú út keresztezi a 38. sz. főutat szintbeni körforgalmi csomóponttal. A körforgalmi csomópont biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé a kereszteződés jellegű csomópontokkal szemben. Az új nyomvonalú út keresztezi a Budapest–­Miskolc–Szerencs–Nyíregy­háza vasútvonalat is. A szintbeni átjáró helyett egy szintén sokkal biztonságosabb, a ­korszerű közlekedési körülményekhez igazodó különszintű csomópont épül – tette hozzá Hideg András, aki megerősítette a beruházás ­hazai forrásból valósulhat meg.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában