Helyi közélet

2018.10.24. 15:54

Pezsgés a járműipari ágazatban

Nyíregyháza -Hungexpo: nagy siker volt az Automotive Hungary szakkiállítás.

Nyíregyháza -Hungexpo: nagy siker volt az Automotive Hungary szakkiállítás.

Sikerült úgy ötről a hatra jutniuk, hogy közben emlékezeteset alkossanak. Azóta már a mérleget is megvonták. Eszerint jelentős szakmai és látogatói érdeklődés kísérte a 6. Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítást és az egyidejűleg megrendezett 27. Autótechnika-Autodiga Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakvásárt a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Kedvező helyszín

– Az autóipar a magyar gazdaság hajtómotorja, amely lehetővé teszi, hogy a gazdaság növekedése tartósan 4 százalék felett legyen – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Nyomatékosította: – Magyarország a járműipar számára kedvező helyszín, ezt bizonyítják a hazánkban lévő autógyárak fejlesztései.

Az elmúlt időszakban évente átlagosan mintegy 500 ezer személygépkocsit gyártottak Magyarországon, amely a BMW-beruházásnak köszönhetően növekedni fog a jövőben.

A kiállításra szervezett szakmai konferenciákat telt ház előtt rendezték meg. A háromnapos rendezvényen 15 országból, 255 kiállító vett részt, ami 2017-hez képest 16 százalékos emelkedés. A fokozott érdeklődés a látogatószámon is megmutatkozott, a szervezők erről annyit közöltek, hogy átlagosan napi 20 százalékkal többen keresték fel a rendezvényt, mint korábban.

A bruttó 20 ezer négyzetméteren jelen volt a négy magyarországi autógyár – az Audi Hungaria, a Mercedes-Benz, az Opel Magyarország és a Magyar Suzuki –, valamint számos beszállító, az iparághoz kapcsolódó szolgáltató, állami szervezet és a szakmát képviselő szövetség is.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója megjegyezte, hogy az autógyártásban forradalom van: az iparág jelentős innovációt valósít meg, a 4.0 elérte az ágazatot, és motorjává vált a változásoknak, ezt a folyamatot követte az Automotive-kiállítás és a hozzá kapcsolódó rendezvények.

Népszerűsített pálya

A szakvásár keretében tartották meg a mérnökhallgatóknak ötödik alkalommal meghirdetett TechTogether versenyét, amelyet az idén a BME Formula Racing Team csapata nyert meg 8 egyetem 15 csapata közül. A verseny célja – az ismeretek felmérésén túl – szorosabb kapcsolatot teremteni a műszaki felsőoktatásban tanulók és a járműipari cégek között. A kiállító járműépítő csapatok ezzel is népszerűsítik a műszaki pályát a középiskolás fiatalok számára.

Díjazták a legjobbakat

A Hungexpo Zrt. az idén először hirdette meg az Automotive Hungary kiállítás innovációs termékdíjpályázatot négy kategóriában, a nagydíjakat és a különdíjat a megnyitón adták át. A kiállítás innovációs nagydíját szerszámok kategóriában a Hoffmann Hungary Quality Tools Kft., szoftver kategóriában a Varinex Informatikai Zrt., ipari logisztika kategóriában a Szkaliczki Kft., a 3D nyomatás kategóriában a Stratasys GmbH kapta meg. Különdíjban részesült a Vendinvest Magyarország Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában