Helyi közélet

2018.10.05. 11:34

Vége az iskola beázásának

Nyíregyháza - Az idén összesen négy oktatási intézményt érint a korszerűsítés.

Nyíregyháza - Az idén összesen négy oktatási intézményt érint a korszerűsítés.

Végre a múlté a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium életének szörnyű időszaka, amikor az intézmény tornatermében összesen 17 vödörben próbálták felfogni a tetőbeázás miatt becsorgó esővizet, vagy mikor az iskola aulája három helyen is beázott. Több mint 225 millió forintból az idén teljes energetikai korszerűsítésen esett át a iskola két épületrésze, a kívül-belül megújult gimnáziumot csütörtökön dr. Kovács Ferenc polgármester is megtekintette. A beruházás egy olyan, 1,05 milliárdos TOP-os forrásból finanszírozott program részeként valósulhatott meg, amely két ütemben összesen hét önkormányzati épület modernizálását, illetve energetikai rendszerének megfiatalítását tűzte ki célul. Ennek keretében most a Vasváriban a teljes fűtési rendszert átalakították, új radiátorokat szereltek fel, kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a korábban beázó lapostetőket, a homlokzatra pedig 15 centiméter vastag szigetelőanyag került, amelynek vonzataként az ingatlan szép világos színezést kapott.

– A beruházás jelentős mértékben lefaragja majd a fűtési költségeket, csökkenti a káros környezeti hatásokat, és remélem, sokat tudtunk segíteni – nyomatékosította a város első embere, majd hozzátette. – Igaz, hogy állami fenntartású iskoláról van szó, de ez itt van Nyíregyházán, zömében nyíregyházi gyerekek tanulnak benne, és a város szívesen áldoz a területén lévő iskoláira.

A város gondot visel az iskoláira

A gimnázium egyébiránt 2011–12-ben már átesett egy korszerűsítésen, önkormányzati forrásból megújult a nagy tornaterme, a tornafolyosó, az öltözők és a testnevelő tanári helyiségek. Kovács Ágnes, a gimnázium igazgatója nem leplezett örömmel köszönte meg, hogy a városvezetés odafigyel az iskolára, és a gimnázium rendezvényeihez is segítséget nyújt. – Szeretnénk ezt viszonozni a városi ünnepségeken, rendezvényeken, és jó látni, hogy a gimnázium küllemében nem marad el a megújuló, szomszédos két park látványvilágától, annak méltó része tud lenni – fogalmazott Kovács Ágnes.

- MJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában