Helyi közélet

2018.11.18. 15:44

Fácánkakasok a beregi terítéken

Vásárosnamény - Nagy teríté­kű fácánvadászatot rendezett november első szombatján a vásárosnaményi székhelyű Beregi Tisza Vadásztársaság.

Vásárosnamény - Nagy teríté­kű fácánvadászatot rendezett november első szombatján a vásárosnaményi székhelyű Beregi Tisza Vadásztársaság.

A reggeli elfogyasztása és az eligazítás után a gergelyiugornyai, majd a tákosi határban vártak a fácánok repülésére a résztvevők. A vadászaton 35 sörétes puskás vadász és 8 hajtó vett részt vadászkutyával.

Az ebek fontos szerepet játszanak a vadászaton, hiszen a kutyák zavarják meg, illetve késztetik magasba röpülésre a terítékre hozandó madarakat.

Trófeákat is láthattak

A nap folyamán 117 darab fácánkakast hoztak terítékre a vadászok, akik aztán a vadászház udvarán adták meg a végtisztességet a szárnyasoknak. A balesetmentes vadászat hajtásvezetője Vezse Péter vadászmester volt. A fácánok terítéke mellett a vadászat résztvevői a vadászház udvarán megtekinthették még az idén elejtett 11 darab gímbika és 3 darab dámbika trófeáját is.

A teríték elkészítése után vacsora mellett elevenítették fel a vadászat legemlékezetesebb pillanatait a vadászok és a hajtók – tájékoztatta lapunkat Szabó József, a vadásztársaság elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában