Helyi közélet

2018.11.28. 14:55

Fontos ünnep Kállósemjén életében

Kállósemjén - Szerdán adták át a korszerűsítették a szennyvíztisztító-telepet.

Kállósemjén - Szerdán adták át a korszerűsítették a szennyvíztisztító-telepet.

– Jó volt látni a Baromlaki-csatornában a halakat – árulta el Belicza László, Kállósemjén polgármestere. A bejelentésnek azért van súlya, mert korábban erre szemernyi esély sem volt, ám amióta a tisztított szennyvíz folyik oda, „visszaköltözött” az élet. – Amikor 2010 őszén beléptem a szennyvíztisztító-telepre, lehangoló látvány fogadott, ráadásul akkoriban a belvíz is sújtotta a települést. Szükségszerű volt a korszerűsítés, ami a 2016-os kormányhatározat után lépett életbe, és mostanra lett kész. Büszkék vagyunk arra, hogy ezáltal javult a község lakóinak életminősége.

– Fontos ünnep ez Kállósemjén életében – nyugtázta Cseresnyés Péter államtitkár. – Ott, ahol fejlesztenek, van jövőkép. Kállósemjénben van vitalitás az emberekben. Csak azok újítanak, akik ragaszkodnak, kötődnek a településükhöz. Környezetvédelmi okokból is indokolt volt ez a beruházás, ami közel 300 millió forintból valósult meg.

– Érdemes mérleget vonni: 2010 óta a térség 33 településéből 17-en adtunk át megújított szennyvíztisztó-telepet mintegy 15 milliárd forint értékben. Kállósemjénben több mint egy tucat beruházás készült el az utóbbi 8 évben, illetve van folyamatban. Ennek összege megközelítőleg 1,5 milliárd forintnak felel meg, ez is bizonyítja, hogy korszakos fejlesztések valósulnak meg a községben – jegyezte meg dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában