Helyi közélet

2018.11.30. 15:47

Így jobban megy a tanulás

Tiszadob - Felújított sportudvarral és tornatermi öltözőkkel gazdagodtak a tiszadobi iskolások.

Tiszadob - Felújított sportudvarral és tornatermi öltözőkkel gazdagodtak a tiszadobi iskolások.

Csendes, családias közegű, gondos, törődő iskolának nevezte a tiszadobit Gaszperné Román Margit a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója, s mint mondta: mindig is igyekezett az intézmény rendben tartani az iskolaépületet, komfortos közeget teremteni az oktatáshoz.

Bútorokat is cseréltek

– A Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a 2013-as teljes körű rekonstrukcióját követően újabb felújításon esett át ebben az évben, 39 millió forintot nyertek a beruházásra, eszközök beszerzésére uniós pályázaton. A tornatermi öltözők, és vizesblokkok megújulhattak, a földszinti ajtókat kicserélték, a fűtésrendszer karbantartásához szükséges volt a radiátorokat új, termosztatikus szelepekkel ellátni, valamint a világítási rendszert is korszerűsítették. A sportpálya megsüllyedt részeit felbontották, új burkolatot kapott, a nyáron elkezdett munkálatok során az udvari térburkolatot is kicserélték és rámpával akadálymentesítették – sorolta a fejlesztés elemeit a tankerületi igazgató.

Amilyen ütemben haladtak a munkálatok, úgy vették sorra birtokba a diákok a termeket, az eszközöket, s legnagyobb örömükre a pályát, amit nem csak az iskola tanulói, hanem a sportszerető fiatalok és családjaik is használhatnak szabadidejükben.

A 204 diákkal, stabil létszámú pedagóguskarral rendelkező iskola fenntartója az állam, tulajdonosa az önkormányzat, ezért a település is örül a fejlesztésnek, hiszen egy modern iskola marad fenn az utókor számára – emelte ki Bán György polgármester a projekt zárórendezvényén.

A tanulás megszerettetése

– A minőségi oktatás alapfeltétele a komfortos iskola, ahová jó érzés a diákoknak bemenni, a korszerű taneszközökkel könnyebb és élményszerű elsajátítani a tanagyagot, ezért is igyekeztünk térségünk iskoláit rendbe tenni, s felszerelni digitális eszközökkel, ugyanis minderre szükség van úgy a tehetséggondozásban, mint a felzárkóztatásban – mondta el dr. Vinnai Győző ország­gyűlési képviselő, s hozzátette: a kormány elsőrendű feladatának tekinti továbbra is, az iskolák felszereltségének és környezetének javítását. Az országgyűlési képviselő kiemelte és példaértékűnek nevezte a tiszadobi iskolát abból a szempontból is, hogy pedagógiai programjában hangsúlyt fektet a tanulás megszerettetésére és az egyénre szabott képességfejlesztésre.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában