Helyi közélet

2018.11.05. 13:49

Letartóztatták a nyíregyházi trükkös pénzváltót

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. november 3-án nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte A. O. R. gyanúsított letartóztatását.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. november 3-án nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte A. O. R. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2017. augusztus 31-én az egyik nyíregyházi pénzváltónál tájékozódott az euró aktuális árfolyama iránt, majd az egyik sorban álló személynek kedvező árfolyamváltást kínált fel. Ezt meghallva a sértett odament a gyanúsítotthoz, és érdeklődött, hogy milyen árfolyamon váltana be neki 4.000 eurót. Mivel a gyanúsított kedvező árfolyamot kínált, megállapodtak abban, hogy két óra múlva ugyanazon a helyen találkoznak a pénzváltás lebonyolítása végett.

A megbeszélt időpontban a gyanúsított 1.224.000 forintot adott át a sértettnek, s rögtön utána kérte, hogy adja vissza neki a sértett a pénzköteget, amíg a sértett leszámolja részére a 4.000 eurót. Miközben a sértett a gyanúsított előtt megszámolta a 4.000 eurót, a gyanúsított kicserélte a kezében egy kötegben lévő több, mint 1 millió forintot egy másik pénzkötegre, ami többségében 500 forintos bankjegyekből állt, így tévedésbe ejtette a sértettet, és neki végül hasonló vastagságú kötegben 69.000 forintot adott.

A sértett a helyszínről történő távozást követően észlelte azt, hogy a gyanúsított őt megtévesztette. A sértett részére okozott 1.155.000 forint kár nem térült meg.

A gyanúsított bolgár állampolgár, magyarországi lakóhellyel nem rendelkezik. Ellene a Győri Rendőrkapitányság elfogató parancsot adott ki 2018. augusztus 4-én, így került sor augusztus 31-én elfogására.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, illetőleg újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A bíróság

megítélése szerint a gyanúsítottal szemben a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok csak a letartóztatás alkalmazásával biztosíthatók.

A végzés végleges.

- Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában