Helyi közélet

2018.11.03. 09:48

LIKE 4: a fénybe léptek

Nyíregyháza - Megmérettettek a térség tehetségei a negyedik LIKE versenyen a Váci Mihály Kulturális Központban.

Nyíregyháza - Megmérettettek a térség tehetségei a negyedik LIKE versenyen a Váci Mihály Kulturális Központban.

Az elmúlt három évben annyira népszerű lett a LIKE – Lépj a reflektorfénybe elnevezésű tehetségkutató verseny a megyeszékhelyen, hogy a Váci Mihály Kulturális Központ ebben az évben is meghirdette a megmérettetést. Ezúttal is nagyon sokan jelentkeztek a különböző kategóriákban, így a zsűri nem volt könnyű helyzetben a napokban megrendezett fináléban.

Délelőtt a táncosok léptek színpadra, a produkciókat Thiard-Laforestné Széles Erika, a Művészeti Szakgimnázium balettmestere, Borbély Csaba, a Princess Tánciskola tánctanára és Asztalos Gyula, a 2 Step Tánciskola vezetője zsűrizte.

Színvonalas produkciók

Asztalos Gyula, az ítészek elnöke az értékelésnél kifejtette: a táncosok hihetetlenül felkészültek voltak, de sajnos nem nyerhet mindenki, ezért az alábbi csapatok értek el helyezést: ifjúsági kategóriában a Toy Soldiers győzött, második lett a Golden Era, harmadik pedig a Little Stars. A felnőttek között Kucsmár Szintia és Fonalka Marcell nyert, a másik helyen a Glam Crew, a harmadikon pedig Tóth Amina végzett.

A rendezvény délután az énekesek versenyével folytatódott, ahol Puskás Bernadett, a Vasvári Pál Gimnázium énektanára, Varga Katalin, a Művészeti Szakgimnázium magánének tanára és Gulácsi Tamás, a Móricz Zsigmond Színház művésze, a zsűri elnöke értékelte a versenyzők teljesítményét. Gulácsi Tamás az értékelésnél elmondta: nagyon nehéz dolguk volt, ugyanis mindenki rendkívül színvonalas előadást mutatott be. Végül megszületett a végeredmény, ami szerint ifjúsági kategóriában Kulcsár Hanna bizonyult a legjobbnak, a második helyen Rausz Tícia végzett, a harmadik pedig Juhász Flóra Viktória lett, míg Kovács Miklós különdíjat vehetett át. A felnőttek között Papp Petronella győzött, a második helyen Illés Nikoletta, a harmadik helyen pedig Severa Ágnes végzett.

Gálát is rendeznek

A versenyzőknek Halkóné dr. Rudolf Éva, a nyíregyházi önkormányzat Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke és Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója adta át az oklevelet és az ajándékutalványokat. December 2-án rendezik meg a LIKE 4 gálát, ahol a helyezést elért, illetve különdíjas táncosok és énekesek, valamint a Level Up tánccsapat, Kovács Bence, illetve Istenes Márkó énekes ismét megcsillogtathatja tehetségét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában