Helyi közélet

2018.11.23. 09:28

Teltház a Nyíregyházi Törvényszék Nyitott Bíróság programján

Nyíregyháza - Továbbra is folyamatos az iskolák, diákok érdeklődése a Nyitott Bíróság program iránt. Ennek köszönhetően újra megtöltötték a törvényszék dísztermét a diákok.

Nyíregyháza - Továbbra is folyamatos az iskolák, diákok érdeklődése a Nyitott Bíróság program iránt. Ennek köszönhetően újra megtöltötték a törvényszék dísztermét a diákok.

2018. november 22-én a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola három 7., és egy 8. osztálya járt a törvényszéken az iskolában szervezett Nyílt Hét alkalmából. Gutyánné dr. Orosz Edina, a program koordinátorának köszöntőjét követően dr. Margitics István, a Nyíregyházi Járásbíróság bírája és dr. Gunyecz Zoltán, a törvényszék Büntető Kollégiumvezetője tartott tájékoztatást a mintegy 120 diák számára. A fiataloknak szóló, rendkívül inspiráló előadásban szó esett az egyetemet követő specializációk választásáról, majd az előadók kitértek a fogalmazói, titkári lét sajátosságaira, melyen keresztül a hallgatóság bepillantást nyerhetett a bíróvá válás folyamatába. Tanulságos élethelyzeteket felsorakoztatva a fiatalok elé tárta azokat a veszélyeket, melyek akár szórakozás, akár internethasználat közben leselkednek rájuk. Az előadók egy jó tanáccsal is szolgáltak a lelkes, rengeteg kérdést feltevő hallgatóságnak: soha ne tegyenek olyat mással, amit nem szeretnének, hogy velük tegyenek. A rendezvényt az őrizetes váró megtekintése zárta.

- Dr. Sörös László sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában