Helyi közélet

2018.12.22. 12:26

A lap középpontjában a Krúdy-évforduló áll

Nyíregyháza - Megtartotta idei harmadik lapszámának bemutatóját A Vörös Postakocsi csütörtökön a megyei könyvtárban.

Nyíregyháza - Megtartotta idei harmadik lapszámának bemutatóját A Vörös Postakocsi csütörtökön a megyei könyvtárban.

A speciális, Krúdy-évfordulót fókuszba állító lapszám különlegessége, hogy neves grafikusok és képzőművészek Krúdy-kötetekhez készült illusztrációi díszítik, melyeket a Petőfi Irodalmi Múzeum bocsátott a lap rendelkezésére.

A szám tudósítást ad az őszi budapesti és nyíregyházi Krúdy-konferenciáról, illetve az országosan ismert kortárs írók és irodalomtörténészek tárcáiból építkező Kortársak Krúdyról című online sorozatból közöl darabokat. A Krúdy vigadónak keresztelt rovat az idei VIDOR-paródiaest legjobbjaiból szemezget. A Szépirodalom rovat többek között Zsille Gábor, Szabó T. Anna, Háy János verseit, Csabai László novelláját közli, a kritika rovat az idén megjelent versesköteteket, gyerekkönyveket, valamint az őszi egri kortárs festészeti kiállítást szemlézi. Interjú olvasható a Sztehlo-gyerekek voltunk című kötet szerkesztőivel, a Nemzeti Színház híressé vált Bánk bán című előadását hosszabb elemzés boncolgatja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában