Helyi közélet

2018.12.04. 11:01

A magyar családok az elsők

Nyíregyháza - Azt szeretnénk megtudni, milyen területen várnának még segítséget a családok.

Nyíregyháza - Azt szeretnénk megtudni, milyen területen várnának még segítséget a családok.

Dr. Szabó Tündét, térségünk országgyűlési képviselőjét a december 1-jétől ismét bővülő családi otthonteremtési támogatásokról és a családi konzultációról kérdeztük.

– A magyar kormány számára a család az igazi érték, amelyet támogatni kell – hangsúlyozta a sportért felelős államtitkár. – Az ellenzékkel szemben mi nem a migránsokra, hanem a gyermeket nevelő családokra szeretnénk alapozni Magyarország jövőjét. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy erről kikérjük a lakosság véleményét – fogalmazott dr. Szabó Tünde.

A nemzeti konzultáció kapcsán – amely a családok védelméről szól – elmondta, hogy az íveket december 1-jéig mindenkinek meg kellett kapnia, a visszaküldési határidő pedig december 20. Sajnálatosnak nevezte, hogy az ellenzék nem csupán a kormány családokat segítő intézkedéseit támadja a parlamentben, de széttépték a konzultációs íveket. Persze, eddig sem támogatták a családi adórendszert, a családi adókedvezmény növekedését, a 3 éves gyes visszaállítását, a gyed-extrát és a CSOK-ot.

Tizenötmillióra emelték

– Mi a magyar, gyermeket nevelő családokban hiszünk, ezért december 1-jétől már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt a CSOK mellé, amely garantáltan 3 százalék alatti kamatozású. Másfelől a háromgyerekes családoknak kedvezve 10 millió forintról 15 millió forintra emeltük a felvehető kölcsön értékét – hangsúlyozta a politikus, rámutatva, hogy eddig a három éve futó családtámogatási programban 92 ezer családnak nyújtott a kormány – a kedvezményes kölcsönnel és az áfa-visszatérítéssel együtt – összesen 550 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában