Helyi közélet

2018.12.11. 10:30

A szíriai háborúval üzent a mátészalkai hallgatóságnak

Mátészalka - Kocsis Fülöp metropolita tartott előadást a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központban.

Mátészalka - Kocsis Fülöp metropolita tartott előadást a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központban.

A mátészalkai Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola második közös rendezvényén ezúttal a Görögkatolikus Metropólia főpásztorát, Kocsis Fülöp metropolitát látták vendégül a szervezők – számolt be Polyákné Tóth Nóra a nyirgorkat.hu oldalon.

Imával kezdődött

Az est vecsernyével kezdődött a görögkatolikus templomban, ahol a metropolita mellett együtt imádkozott a házigazda, Papp Zoltán parókus, Bodnár Attila a Móricz-iskola lelki igazgatója és Kanyó Árpád hodászi parókus. Az előadáson jelen volt többek között dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere, Torma Tamás alpolgármester, Szabó Attila, a Móricz-iskola igazgatója.

A polgármesteri köszöntőt követően Fülöp atya beszámolt arról, amit a háború sújtotta Szíriában tapasztalt. Arra a kérdésre is választ próbált adni előadása során, hogy Európában, Magyarországon, Mátészalkán mit lehet tenni a háború áldozataiért, az emberekért, és azért a területért, ahol az őskeresztények is tevékenykedtek, ahol Szent Pál apostol megtért.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában