Helyi közélet

2018.12.27. 08:48

"Álmodni sem mertem volna, hogy ennyien fognak segíteni rajtunk"

Kék - A zsákokban, dobozokban téli ruhák, játékok és élelmiszerek is voltak.

Kék - A zsákokban, dobozokban téli ruhák, játékok és élelmiszerek is voltak.

Lapunk novemberi számában egy 5 gyermekét egyedül nevelő kéki édesanya kért segítséget olvasóinktól. Mint írta, négy lánya iskolába jár, valamennyien jó tanulók, ügyesek, szorgalmasak. A kisfia sajnos súlyos beteg, a fél oldala le van bénulva. Nagyon nehéz körülmények között élnek, így minden segítség jól jön, a ruhaneműktől kezdve a lábbeliken át a tartós élelmiszerekig.

Az édesanya, Anita sorai tettekre sarkallták segítőkész olvasóinkat, a szívből jövő, önzetlen felajánlásokat lapunk munkatársa vitte házhoz a kéki családnak. A család hölgytagjai: a középiskolás Merci, a 7. osztályos Vanessza, a 11 éves Kira, valamint a Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola negyedikes tanulója, Jennifer leplezetlen kíváncsisággal bontották ki a zsákokat, dobozokat, amelyekben jó minőségű kabátok, nadrágok, lábbelik, játékok és egyéb hasznos holmik voltak.

Tévét is vitt a „Jézuska”

Persze, nem csak a téli ruhatára gazdagodott az Oláh családnak. A Kardos Lászlóné vezette, javarészt nyugdíjas pedagógusokból, orvosokból, jogászokból álló nyíregyházi Dialóg Egyesület tagsága konyhai felszerelésekkel, tartós és friss élelmiszerekkel, gyümölcsökkel is igyekezett szebbé tenni a nehéz sorsú család karácsonyát. A 4 éves Ronaldo előbb a kirakós játékot csodálta meg, aztán már le sem vette a szemét az egyik legnagyobb ajándékról, a szintén felajánlásból kapott nagyképernyős tévéről, amit percek alatt sikerült beüzemelni.

– Szerényen, mondhatni szegényen élünk, de igyekszem minden tőlem telhetőt megadni a gyermekeimnek. Arra biztatom a lányaimat, hogy vegyék komolyan a tanulást, mert csak így lehet jobb életük. Szorgalmasak, szófogadóak és segítőkészek, nagyon büszke vagyok rájuk – mesélte Anita, aki válása óta egyedül neveli a gyermekeit. Mivel Ronaldo nem képes önállóan ellátni magát, állandó felügyeletet és rendszeres kórházi szakellátást, fejlesztő foglalkozást igényel, az asszonynak esélye sincs 8 órás munkát vállalni, a „családi” mellett mindössze ápolási díjat kap.

– Mindent köszönök a Kelet-Magyarországnak és a felajánlóknak! Álmodni sem mertem volna, hogy ennyien fognak segíteni rajtunk. Egy fedett, masszív babakocsira lenne még szükségünk, amivel a kezelésekre tudnám vinni a kisfiam, a régi ugyanis már tönkrement – mondta Anita.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában