Helyi közélet

2018.12.11. 18:33

Egy cipőben a hírességekkel

Kántorjánosi - Edzőcipőkkel gazdagodtak a kántorjánosi gyerekek, az adományt híres sportolóktól kapták.

Kántorjánosi - Edzőcipőkkel gazdagodtak a kántorjánosi gyerekek, az adományt híres sportolóktól kapták.

– Mindennap sportolok, nem vagyok otthon ülő típus. A foci a mindenem, rendszeresen járok edzésekre, ahol kopik a cipő is – mondta humorosan Gál Kristóf, és örömmel vette át a Magyar Diáksport Szövetség ajándékát a hetedikes fiú, egy pár sportcipőt. A kántorjánosi általános iskolában 19 pár edzőcipő talált gazdára, a dobozokon pedig nem kisebb nevek voltak olvashatók, mint: Darnyi Tamás, Kovács István, Kozmann György vagy Katus Attila.

– A felajánlók neves sportolók, a fiatalok példaképei. S nem tudni, talán némelyikükben a nagy nevekhez hasonló tehetség rejtőzik. Egy biztos, hogy a diákolimpiai, és a NETFIT eredményeik alapján is kiérdemelték a karácsonyi meglepetést. Különleges érzés lesz, ezekben a cipőkben lemenni az edzésre, bízunk abban, hogy az ajándék biztatást, motivációt is ad a további aktivitáshoz – mondta el az adomány átadásán Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. Hozzátette: bár a tornatermek, sportpályák infrastruktúrája folyamatosan fejlődik, a hátrányos helyzetű térségekben vannak olyan gyerekek, akiknek lenne kedvük mozogni, de nincs miben sportolniuk, mert a szülők számára anyagilag megterhelő sporteszközök-, és ruházat beszerzéséhez minden hozzájárulás, szponzori felajánlás köszönetet érdemel, Kántorjánosiban jó helyere kerültek a lábbelik – mondta Baracsi Endre, majd Laskai Gáborné iskolaigazgatóval, Pesti Béla tankerületi igazgatóval átadták a diákoknak a dobozokat.

Ahhoz, hogy minden diák átélhesse a mozgás örömét, a sport életük részévé váljon a szokások kialakítása a legfontosabb, de ugyanennyire lényeges az is, hogy a gyerekek attól függetlenül, hogy városban vagy faluban élnek hasonlóképpen hozzáférjenek a sportolási lehetőségekhez.

– Az „Egy cipőben járunk” akciót a Magyar Diáksport Szövetség szeptemberben – az Európai Diáksport napján hirdette meg. A gyűjtéssel arra hívta fel a figyelmet, hogy a sportolásban, mint az élet más területén, ugyanolyan fontos az egyenlő esélyek biztosítása – emelte ki dr. Bóka Lóránt a szövetség Észak-alföldi régiójának vezetője, elmondta, hogy az idén karácsonyig 600 pár sportcipőt juttat el megyénként egy-egy iskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában