Helyi közélet

2018.12.02. 15:27

Fotók: Átadták a felújított általános iskolát Újfehértón

Újfehértó - A beruházásnak köszönhetően évi 6-7 millió forintot takaríthat meg az oktatási intézmény.

Újfehértó - A beruházásnak köszönhetően évi 6-7 millió forintot takaríthat meg az oktatási intézmény.

Háromszáz millió forint uniós támogatásból, egy TOP-os pályázat keretében kicserélték az Újfehértói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Tagintézményének nyílászáróit, a tetőre napelemes rendszert szereltek fel, a falakból kiszedték a régi kábeleket és vezetékeket, az aulát kifestették, valamint új kazánokat szereltek be a szakemberek. A beruházásnak köszönhetően évi 6-7 millió forintot takaríthat meg az oktatási intézmény.

A szombat délután megrendezett újfehértói projektzáró ünnepségen jelen volt Schanda Tamás János, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár is, aki köszöntőjében kiemelte: szeret a megyénkbe jönni, mert itt olyan emberekkel találkozik, akik előre néznek, képesek összefogni és van bennük ambíció.

Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője csokorba szedte az eddigi újfehértói fejlesztéseket, külön kiemelve a település főutcájának a rekonstrukcióját, mely egy nagyszabású útfelújítási csomag részét képezte.

Az ünnepségen jelen volt Nagy Sándor, Újfehértó polgármestere és Gaszperné Román Margit, a nyíregyházi tankerület vezetője is, beszédükben mindketten az energetikai korszerűsítés jelentőségét hangsúlyozták.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában