Helyi közélet

2019.01.31. 11:41

A vadászathoz kötődtek a nyeremények

Nyíregyháza - A bakvadászatot egy olyan vadászhölgy nyerte, aki előző nap ünnepelte a születésnapját.

Nyíregyháza - A bakvadászatot egy olyan vadászhölgy nyerte, aki előző nap ünnepelte a születésnapját.

Színvonalas helyszín, kiváló hangulat. Tömören így lehet jellemezni az elmúlt szombaton Verbatanyán megrendezett I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jótékonysági Vadászbált, de mivel az első volt, kíváncsiak voltunk a részletekre is.

Vendég Budapestről

– Közel másfél százan jelezték részvételi szándékukat, s akiket az influenza nem kárhoztatott kényszerű ágyfogságra, azok el is jöttek. Tunyogmatolcstól Ibrányig a megye majd minden részéből érkeztek mulatni vágyók – tájékoztatta lapunkat Fazekas Gergely, a vadászkamara megyei titkára.

– Ízlésesen megterített asztalok, kellő nagyságú tánctér és természetesen a már bemelegített zenekar várta az érkezőket. A Vadászkamara megyei elnöke, ifj. Plavecz János személyesen fogadta a csikorgó hideg ellenére is elegánsan öltözött hölgyeket és urakat. Nemcsak vadászok, hanem természetjárók, valamint a vadászatot elfogadó civil személyek is jöttek a mulatságra. Szinte törvényszerű, hogy a legmesszebbről érkező kopogtat leghamarabb. Most is azok voltak az elsők, akik szobát foglaltak, hogy kellően ki tudják majd pihenni a mulatás fáradalmait. A kezdéshez közeledve egyre sűrűbben nyílt az ajtó, sorban érkeztek a vendégek. Az áthűlés ellen kiváló ellenszernek bizonyult a pezsgő, amellyel éltek is a vendégek. Külön öröm volt, amikor megérkezett az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára, Bajdik Péter, igaz, a modern technika segítségét is be kellett vetnie a helyszín megtalálásához.

– A rendezvényt ifj. Plavecz János elnök nyitotta meg, aki hangsúlyozta a hagyományteremtő szándékot és a jótékonysági célt – kitérve a felajánlások kedvezményezettjének, az Egészséges Gyermekekért Alapítvány munkájára is. Bajdik Péter köszöntőjében elismerően nyilatkozott a megye munkájáról. Kiemelte a fiatalos lendületet, s utalt azokra a már megrendezett programokra is, amelyek a szakmai fejlődés mellett a nyitást is szolgálták a civil lakosság irányában. Külön hangsúlyozta a 2018-as Vadgazdálkodási Alappal kapcsolatos aktivitást, ugyanis az ország legtöbb nyertes pályázatát megyénk vadásztársaságai nyújtották be.

– Mind a vacsora, mind annak felszolgálása profi csapathoz méltóan történt. A vacsora végére megérkezett Somogyi András humorista is, aki kellően megalapozta az est további jó hangulatát. Műsora végeztével a FIX zenekar tett róla, hogy ne csak a rekeszizmok, hanem a lábak is bejáratódjanak. Kiváló hangulatot varázsoltak – folytatta a megyei titkár. – Közben szépen fogytak a tombolák is, hiszen a sörnyitótól és a preparált rókától kezdve a bakvadászati lehetőségen át az ingyenes vadásztanfolyami részvételig több mint 80 ajándék várta gazdáját. A sors igencsak jól keverte a lapokat, mert a bakvadászatot egy olyan vadászhölgy nyerte, aki előző nap ünnepelte születésnapját, míg a róka szintén egy vadászhölgyhöz került, aki kisgyermekét akarta vele meglepni.

Forintok az alapítványnak

– A tombolahúzás után szabolcsi töltött káposzta került a sültek és a pörkölt mellé az asztalra, amiből jócskán fogyasztott is a társaság, bepótolva a tánccal elvesztegetett kalóriákat. A zenekar azonban nem hagyta pihenni a jelenlévőket, végül hajnali három órakor játszotta az utolsó nótát. A rendezvény egyik célja, a jó hangulat tökéletesen teljesült. Nem lehet panasz a jótékonysági célra sem, hiszen a tomboláknak, valamint az egyéni és vadásztársasági felajánlásoknak hála, egymillió forinttal tudjuk támogatni az Egészséges Újszülöttekért Alapítványt! Köszönjük mindenkinek, hogy a nemes célt támogatta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában