Helyi közélet

2019.01.16. 14:24

Disznótoros fesztivál és böllérverseny Sóstón

Nyíregyháza - Tavaly közel tízezren látogattak ki a múzeumfaluba.

Nyíregyháza - Tavaly közel tízezren látogattak ki a múzeumfaluba.

Ettől az évtől Nyíregyháza a saját nagyrendezvényei között tudhatja a böllérversenyt, amit ­ti­z­e­n­­­nyolcadik, míg a Nyírségi Disznótoros Fesztivált második alkalommal rendezik meg február 16-án a Sóstói Múzeumfaluban. A programokat a megyeszékhely önkormányzata, a szakmai részt pedig a Napkorona Hagyományőrző Egyesület koordinálja. A részletekről dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere és Támba Miklós egyesületi elnök közösen tartott sajtótájékoztatót kedden a városházán, ahol elhangzott: a fesztivál idejére a látogatók ismét birtokba vehetik a skanzent, ahol jelenleg építési munkálatokat végeznek.

Hurka, kolbász, fogópálinka

– Tavaly tizenegy csapat vett részt a versenyen, az idén már tizenöt-tizenhat jelezte a részvételi szándékát, de ez a szám valószínűleg tovább nő, hiszen a jelentkezés csak február 12-én zárul le – ismertette Támba Miklós. Hozzátette: az idén is a falusi disznóvágások hagyományos ételeit és italait kínálják a vendégeknek, lesz hurka, kolbász, toros káposzta, fogópálinka és forralt bor. Tanulva az elmúlt évek tapasztalataiból, a csapatoknak kötelező lesz minimum kétszáz adagnyi ételt készíteniük, amit kóstolójegy fejében ízlelhetnek meg a látogatók.

Dr. Ulrich Attila a rendezvény programjáról elmondta: a fellépőkkel egyelőre még egyeztetnek, de az már biztos, hogy a fő szám a Zeneexpressz kétórás show-ja lesz. A belépés a 130 centiméternél alacsonyabbak számára ingyenes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában