Helyi közélet

2019.01.17. 12:30

Jamaikai ízű modern R’n’B

Nyíregyháza - CéAnne tavaly óta a Hősök élőzenés formációjának állandó énekesnője.

Nyíregyháza - CéAnne tavaly óta a Hősök élőzenés formációjának állandó énekesnője.

Szélinger Anna, azaz CéAnne kapcsolata a reggae-vel és társműfajaival komoly múltra tekint vissza, karakteres hangját kölcsönözte már a PASO és a Ladánybene 27 dalaihoz is.

Inspiráló zenei világ

A jamaikai zene mellé első videójában azonban már jó adag kortárs R’n’B és hip-hop is társul, ami könnyen lehet annak a hatása, hogy 2018-tól ő a Hősök élőzenés formációjának állandó énekesnője – írja a Lángoló Gitárok blog. Tavaly számos koncert mellett a partyhimnusz Kilépőben és a saját dalszerzői képességeit is csillogtató Egyszerben is hallhattuk. Utóbbiban ukulelén is játszik, amely hangszerrel szintén hosszú ideje összefonódik zenei karrierje. Uke­steady címre keresztelt, egy belvárosi albérletben rögzített demóját a chicagói Jump Up Records jelentette meg, a kazettarevival csúcsán, a ­Cassette Day keretein belül.

– Egy ideje rengeteg új R’n’B zenét hallgatok, mostanában nagyon inspiráló számomra – mondja a nyári hangulatú klippel érkező Find Da One-ról Anna.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában