Helyi közélet

2019.01.28. 12:17

Tüzet raktak a tanáriban a jómadarak - Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40, 30 és 20 éve

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1949. január 29., szombat

Ötezer forintot lopott a dombrádi vásárban

A dombrádi vásáron tehenet adott el B. Gy. gazdálkodó, aki az állatért kapott 2800 forintot zsebre tette, és szétnézett, hogy tudna-e lovat venni. Ki is szemelt egy pej csikót, meg is egyeztek az árban, csak éppen a pénzt nem találta meg. Feljelentést tett a rendőrségen, ahol kiderült, hogy nem egyedül van a károsultak közt. Négy vásárostól összesen 5600 forintot szedett össze egy ismeretlen zsebtolvaj, akinek a kézre kerítésére megindult a nyomozás.

Hatvan éve írtuk

1959. január 31., szombat

Nagykállóban sütik a megye legjobb kenyerét

A nyíregyházi Sütőipari Vállalat pékségei között hónapok óta tart a verseny a jobb minőségű kenyér sütéséért és a termelési költségek csökkentéséért. A vezetőség rendszeresen figyelemmel kíséri az eredményeket. Hoszták elvtárs, a vállalat igazgatója megállapította, hogy jelenleg Nagykállóban sütik a legjobb minőségű kenyeret. Széplaki József, a nagykállói pékség vezetője jól irányítja a termelést, és a dolgozók is vigyáznak a minőségre. A péküzemek versenyében Nagykállót a nagyhalászi és a vencsellői pékség követi.

Ötven éve írtuk

1969. január 29., szerda

Vietnami vendégek a konzerv­gyárban

A Nyíregyházi konzervgyár KISZ-bizottságának meghívására látogatott el az üzem ifjúsági klubjába a Vietnamban élő magyar asszony, Nguyen Van Phucné. Kmetz Juliska Budapesten tanuló vietnami fiatalemberhez ment feleségül, és kilenc éve él Halphongban. A fiatalok bemutatták az üzemet, majd a vietnami emberek életéről esett szó. A beszélgetésen a 2-es iskola rajának úttörői is részt vettek. A konzervgyári fiatalok egy tranzisztoros rádiót ajándékoztak a családnak.

Negyven éve írtuk

1979. február 2., péntek

Belvíz alatt harminchatezer hektár

A jégtörő hajók folyamatos munkája és a növekvő víznyomás hatására Vencsellő térségében megindult a jégtorlasz. A Tiszán Dombrád és Tokaj között gyenge jégzajlás figyelhető meg. Tiszabecsnél apad a folyó, megszüntették az árvízvédelmi készültséget. A Szamoson és a Túron másodfokú, a Krasznán harmadfokú a készültség. Megfeszített erővel tart a belvízvédekezés. Harminchatezer hektár földet öntött el a belvíz. Ettől nagyobb területen csak 1940–41-ben és 1967-ben volt belvíz.

Harminc éve írtuk

1989. január 30., hétfő

A saját autója ütötte el

Furcsa baleset történt a 4-es főúton Nyíregyháza és Rozsrétszőlő között. Az út szélén egy lengyel autós a gépkocsija lámpáját akarta megjavítani, miközben hátulról az autójának egy – szintén lengyel személy által vezetett – gépkocsi ütközött. A lámpát javító férfit a saját autója ütötte el és súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett.

Húsz éve írtuk

1999. február 3., szerda

Tűz volt a tanáriban

Közveszély okozás bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást a fehérgyarmati rendőrkapitányság egy 23 és egy 32 éves túrricsei férfi ellen. A két jómadár betört a helyi általános iskolába, ahol a tanári szobát átkutatták. Azt nem tudni, mit kerestek, az viszont tény, hogy a keresgélés után a helyiséget gázolajjal fellocsolták, és meggyújtották. Csak a szerencsének tudható be, hogy nem égett le az egész épület. Az anyagi kár így is jelentős, a két „tüzeskedőt” őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában