Helyi közélet

2019.02.24. 09:59

Aranyérem a selejtezőn, irány a döntő!

Baktalórántháza, Rimini - Óriási siker: Kézi Sára is ott lesz a szentpétervári világdöntőn!

Baktalórántháza, Rimini - Óriási siker: Kézi Sára is ott lesz a szentpétervári világdöntőn!

A napokban az olaszországi Rimini adott otthont a cukrász-­világbajnokság közép-európai selejtezőjének, amelyen a magyar színeket Nagy Csaba cukrász és Kézi Sára commis képviselték. Nem is akárhogy: aranyérmet szereztek, így ott lehetnek a jövő évi szentpétervári világdöntőn.

Gyula és Sára munka közben | Fotó: MNGSZ

Sára, aki a baktalórántházi Fenyves szálloda cukrásza, tavaly a nemzeti csapat tagjaként részt vett a luxemburgi világbajnokságon, ahol az együttes tagja volt Csaba is, aki miskolci – kiderült, hogy remekül tudnak együtt dolgozni, így a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség őket indította el a rimini megmérettetésen. – Összesen három és fél óránk volt arra, hogy a tortát és a tányérdesszertet elkészítsük, a tortát percre pontosan a kezdés után két órával ki kellett tenni és felszeletelni. Még a svéd zsűritag is megdicsérte, ami nagy dolog, hiszen tudjuk, hogy a skandinávok a gasztronómia csúcsán állnak – mesélte lapunknak Sára, akitől megtudtuk: a zsűrit többek között teás-csokis ­mousse-szal, bazsalikomos piskótával, kókusz- és ananászzselével, illetve mangómártással vették le a lábáról.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában