Helyi közélet

2019.02.07. 11:43

Buli buli hátán: ismét érdemes rápörögni a hétvégére

Nyíregyháza - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező napokban a megyeszékhelyen és környékén? Ízelítőül: péntek este Nyíregyházán koncertezik a Vágtázó Halottkémek zenekar.

Nyíregyháza - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező napokban a megyeszékhelyen és környékén? Ízelítőül: péntek este Nyíregyházán koncertezik a Vágtázó Halottkémek zenekar.

Február 8., péntek

20 óra: Duplakoncert a Club Hollywoodban

A nyíregyházi szórakozóhelyen az Ørdøg és a VHK ad koncertet.

„Talán nem is kell mondanunk, mennyire örülünk, hogy 2019-ben a VHK-val turnézunk majd közösen, egész sokat. Az első állomás itt lesz, Nyíregyházán és már nem is kell olyan sokat várni rá” – írta nemrégiben az Ørdøg zenekar a Facebookon. A legendás punk-rock formációval, a Vágtázó Halottkémekkel közös turnéjuk nyitókoncertje lesz a Club Hollywoodban. Kapunyitás este nyolckor, az Ørdøg táncoltatja meg elsőként a klub vendégeit, majd jön a VHK, ami felteszi a habra a cseresznyét. A Grandpierre Attila vezette zenekar 2015-ben volt 40 éves, a jeles jubileumot nagyszabású koncerttel ünnepelték.

21 óra: Hatodszor is Tapes of The Underground

A Hallgatói Szertár Klubban buliközi bulival várják az igényes hip-hopra vágyókat.

A Tapes of The Underground szigorúan kazettákról pakolt, a kilencvenes évek legjobb zenéivel pusztító kezdeményezés, aminek ezúttal a Nyíregyházi Egyetem klubja ad otthont.

21.30: Diktátor-koncert a Szmogban

A nyíregyházi rockpubban egy igazi metálbanda zúzza porrá a hétköznapok feszültségét.

A Diktátor zenekar 1986-óta létezik. Sajátos stílusuk a hard rock és a klasszikus heavy metal keveréke, illetve punkos és népzenei elemek is fellelhetőek zenéjükben. Szerzeményeik szövegeiben és üzeneteiben érezhetően az örök érvényű igazságok mélyebb, elvontabb ábrázolásával párhuzamosan, olykor naturálisan és közérthetően igyekeznek kifejezni a mindennapok gondjait, örömeit. A Derzsi „vezér” gitáros-énekes alapította trió mindmáig aktív. Eddig 11 hanghordozójuk jelent meg. A koncert ingyenes.

22 óra: Sóstó Noise: Follow The Flow

A nyíregyházi Barbizonban péntek éjjel Szakács Gergő, Vincze Gergely (BLR) és Molnár Csaba (Fura Csé) lép színpadra.

A Follow The Flow-t 2016-ban alapította a trió. Tavaly a Nem tudja senki című dalukkal robbantak be a köztudatba, majd Maradok távol című számuk megjelenése után még több rajongóra tettek szert. Elnyerték 2018 nyarán a Petőfi Zenei Díj Az év felfedezettje díját, illetve ősszel jelölték őket az MTV Europe Music Awards-ra mint legjobb magyar előadó. A díjat elnyerték, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón. Az Érdek­emberek és az Anyám mondta című dalaik a YouTube-on összesen több mint 11 millió megtekintést hoztak. Jelenleg a legkedveltebb magyar zenekarok között tartják számon a Follow The Flow-t. A trió hamarosan nagylemezzel jelentkezik.

22 óra: G.w.M a nagykállói Rúzs Bárban

A King Kong Tour állomásaként a nyírségi városban lép színpadra G.w.M, az este házigazdája PéGé.

Varga Márk 10 éves kora óta rappel. A kilencedik kerület fenegyereke büszke arra, honnan jött. Dalaiban életéről, tapasztalatairól rappel. G.w.M nevét 2013 végén ismerte meg a szélesebb közönség, Curtis oldalán mutatkozott be, azóta számos turnén, fellépésen, interjún, televíziós szereplésen van túl. Olyan hazai előadókkal dolgozott együtt, mint Mr. Missh, Dynamic, BLR. Hatalmas rajongó tábort mozgat meg dalaival, melyek közül a legfelkapottabb az Elcsábítottál címet viseli.

23 óra: Három lemezlovas egy csárdában

A délalföldi betyárok találkozása az északkeleti zsiványokkal az Absolut 2.0-ban.

Elő a táncos cipőkkel, mert péntek éjszaka nem lesz megállás: a nyíregyházi klubban James Cole, Shabaam és Németi pörgeti a lemezeket. A mesterhármas a leghúzósabb szettekkel készül a house-tól a technóig.

Február 9., szombat

18 óra: Van egy város a szívemben

A Képmás zenekar lemezbemutató koncertjére várják az érdeklődőket a nyíregyházi Városmajori Művelődési Házban.

20 óra: Alvin és a Mókusok a Club Hollywoodban

A rajongók legnagyobb örömére a zenekar ismét a megyeszékhelyen koncertezik.

A nyíregyházi punkok este fél tíztől játszanak a nyíregyházi klubban, ahová természetesen nem egyedül érkeznek: az előzenekaruk a kecskeméti grunge-rock banda, a Kies lesz (kezdés: 20.30). Alvin, Viki és Gergő februári turnéjának második állomása a nyíregyházi klub, egy nappal a hazai koncert előtt Kassán lép színpadra a formáció, utána pedig a tatabányai, a szegedi és a szolnoki fanoknak kedveznek. Az Alvin és a Mókusok nemrégiben a The Underworld Camdenben húzta el a Londonban élő magyarok nótáját.

21 óra: 10 years challenge party az X Caféban

A megyeszékhely szívében az elmúlt tíz év slágergyáros nagy­ágyúi lesznek a főszerepben, akiknek régi listavezető dalait legfrissebb szerzeményeikkel állítják szembe szombat éjjel.

21 óra: One night at the Főnix Bár

Egy szokásos szombat éjszakának indul az este egészen hajnal kettőig.

Egészen addig a modern tánczenéké a főszerep a nyírlugosi szórakozóhelyen, aztán odatolnak a BPM-nek és mindenki átadhatja magát a classic house varázsának. Az est elkövetője nem más, mint Kevin Johnson.

21.30: Long Dusty Road-koncert a Chloé New Yorkban

A zenekar country zenét játszik, de előadásmódjukban fellelhető az amerikai folk, bluegrass, blues és rock számos eleme is. A számtalan hangszert (elektromos és akusztikus gitár, dobró, steelgitár, mandolin, banjo) megszólaltató együttes igazi csemegét kínál.

22 óra: Dj Selecta a Club Privilégben

A dance és electro koronázatlan királya, Selecta lesz a mátészalkai klub sztárfellépője.

Legendás Mashup Live Show-ival vált híressé, olyannyira, hogy többször bitorolta az iTunes slágerlistájának első helyét. Remixei meghódították a legnagyobb német rádiós és televíziós csatornákat, az európai fesztiválok és klubok vezető lemezlovasa. Dalait Bécsben és New Yorkban a legmagasabb szinteken jegyzik.

22 óra: Dream House: Jungle Edition

A Club Pegazusban elmerülnek az éjszakai rengetegben.

A dzsungel mindig rejt titkokat magában. Az első és legfontosabb szabály, hogy találjuk meg a tökéletes vezetőt. A tiszateleki klubba szombat éjjel érkezik a srác, akit már nem kell bemutatni senkinek. Legutóbbi szerzeménye, a Be On The Top már túl van a 300 ezres megtekintésen, és olyan világsztár is pörgeti, mint Timmy Trumpet. Bizony, ő nem más, mint Bricklake. Csatlakozik továbbá a dzsungelbéli falkához Pierre Maddox, Petrényi, Henry és Sandman, míg a mulatós teraszon Kozma Gergő mellett a Bittó duó zenél.

22 óra: Sterbinszky classic party a Mamma Miában

A nyíregyházi bulicenter emeleti dance-termében Sterbinszky fogja pörgetni a legendás classic house zenéket.

22 óra: Rico & Miss Mood a Club Passionben

Egy év elteltével visszatér a páros a mátészalkai klubba. Az est rezidense: Tekk.

Február 11., hétfő

22 óra: Rostás Szabika a Szertárban

A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szertár Klubjában új bulisorozat indul #EgyetemiMulató néven, melynek első fellépője Rostás Szabika lesz. Előtte és utána Buldor gondoskodik a hangulatról.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában