Helyi közélet

2019.02.12. 12:53

Büszkék a tehetségeikre

Nyíregyháza - Az „énidő” mintájára az egyesület bevezette a „mi napunkat”, megfogadva: sosem mondanak csütörtököt.

Nyíregyháza - Az „énidő” mintájára az egyesület bevezette a „mi napunkat”, megfogadva: sosem mondanak csütörtököt.

A „szomszédolás” szavunk ízét és zamatát talán már csak a szótáraink őrzik, ám ez a szó mégis makacsul tovább él. Mindössze álruhát öltött: internetbe, telefonba bújt. A hajdanvolt tollfosztók helyébe idővel klubok léptek, hiszen összejönni, találkozni, beszélgetni, kikapcsolódni változatlanul jó – vallja a több mint négy évtizedes múltra visszatekintő nyíregyházi Örökzöld Nyugdíjas Egyesület vezetősége, amelynek elnöke, Szondy Barna örömmel számolt be lapunknak arról, mi történt a civil szervezet háza táján a közelmúltban, s milyen terveik, programjaik vannak az idén.

– Miként arról az évértékelő közgyűlésünkön is beszámoltam, a klubunk 75 tagot számlál, az aktív résztvevők száma rossz napokban is 50 fölött van. Divatos szó manapság az „énidő”, ennek mintájára minden második csütörtök, amikor az összejöveteleinket tartjuk a Városmajori Művelődési Házban, a „mi napunk” – mondta az elnök.

– Ez a „csütörtökszál” egyfajta nyaklánc, tele sok szép pici programgyöngyöcskével. Ott sorakoznak rajta a közösen megünnepelt születés- és névnapok, a naptár diktálta jeles ünnepek. Mindig illő módon várjuk és fogadjuk a karácsonyt, a húsvétot, a pünkösdöt. Hűséggel emlékezünk meg nemzeti, kulturális ünnepeinkről, de nem megyünk el szó és tettek nélkül az anyák, a nők, az idősek ünnepnapjai mellett sem – árulta el a „klub” egyik oszlopos tagja, Kósáné dr. Oláh Júlia.

Nyitottak az előadásokra

Az „Örökzöldek” jó kapcsolatot ápolnak a társszervezetekkel, odafigyelnek a szellemi és a testi erőnlétük megőrzésére is. – Szívesen fogadjuk az „okosító” előadásokat, legyen szó bűn- vagy baleset-megelőzésről, egészségmegőrzésről, kultúráról. Farsang és szüret idején a közös kikapcsolódásé – ének, móka, tánc – a főszerep, büszkék vagyunk tehetségeinkre, akik a különféle versenyekről, fellépésekről oklevelekkel, kupákkal térnek haza. A munkatervünkben természetesen az idén is szerepel a színház- és múzeumlátogatás, valamint a sportnap, de izgalommal készülünk a kirándulásokra is – összegzett Szondy Barna, majd büszkén jegyezte meg: a zord időjárás és az influenza „hódító hadjárata” ellenére sem mondott csütörtököt a csapat a közgyűlés napján: egy híján ötven taggal, határozatképesen fogadták el a 2018-as beszámolót és az idei munkatervet.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában