Helyi közélet

2019.02.09. 18:09

Ezzel az ajánlattal csengetett be olvasónkhoz a különös házaló...

Nyíregyháza - Néhány napja felcsengetett hozzánk egy hivatalos személynek tűnő férfi - írja olvasónk.

Nyíregyháza - Néhány napja felcsengetett hozzánk egy hivatalos személynek tűnő férfi - írja olvasónk.

„Egy mappa volt a kezében és egy készülék. Miután beengedtem a lépcsőházba, azt mondta nekem, hogy szén-monoxid-érzékelőket szerelnek fel, ahol azt igénylik, darabonként 32 ezer forintért. Kicsit soknak találtam az összeget, mondtam, hogy nem kérjük, mire a férfi egy szót sem szólva elindult a következő emeletre.

Óvatosan a házalókkal!

Olvastam a katasztrófavédelem oldalán, hogy egy jobb minőségű érzékelő már 10-12 ezer forintért beszerezhető, és hogy a lakosság óvakodjon a csalóktól, akik számos településen házalnak ezekkel az érzékelőkkel, és idős, hiszékeny embereken igyekeznek nyerészkedni” – írja szerkesztőségünknek eljuttatott levelében hűséges olvasónk, Szabó Károly.

Széles a választék

A rendőrséghez az utóbbi időben nem érkezett bejelentés CO-érzékelővel házaló gyanús idegenekről – tudta meg lapunk. A katasz­trófavédelmi főigazgatóság arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy szén-monoxid-érzékelőből többfélét is vásárolhatunk, célszerű alaposan körülnézni, mert nem biztos, hogy a legolcsóbb jelzőműszer igazán hatékony.

Tanácsos minden lánggal égő eszköz közvetlen környezetébe telepíteni egyet, minősített, megbízható típust válasszunk, majd a használati utasításban leírtaknak megfelelően telepítsük.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában