Helyi közélet

2019.02.21. 12:24

Ilyen évük volt a szabolcsi tűzoltóknak!

Nyíregyháza - Évet értékeltek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon.

Nyíregyháza - Évet értékeltek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tavalyi tevékenységét értékelő és az idei év fő feladatait meghatározó értekezletet tartott a napokban a megyeházán.

Varga Béla tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója értékelésében beszámolt mindarról, amit az igazgatóság állománya az elmúlt évben tett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közbiztonságáért, a megyében élő állampolgárok életének, egészségének és anyagi javainak megőrzéséért és a nemzetgazdaság zavartalan működésének támogatásáért.

Az igazgató szólt többek között az önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek tevékenységéről és jelentőségéről, a járműpark fejlesztéséről, a védőeszközök beszerzéséről, a területi szintű és országos gyakorlatokról, illetve versenyekről, a készenléti állomány, valamint a védelmi igazgatás szereplőinek képzéséről és felkészítéséről is.

A megyei igazgató az idei év célkitűzései közül a vezetői munka hatékonyságának és tudatosságának fokozását, az önkéntes mozgalom erősítését, a veszélyes üzemek fölötti kontroll fenntartását, továbbá a tűzoltói beavatkozások hatékonyabb és még gyorsabb végrehajtását emelte ki.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megye állománya becsülettel teljesítette az esküjében vállaltakat – mondta a katasztrófavédelmi igazgatóság tevékenységéről dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok.

Társadalmi megbecsülés

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője arról beszélt, hogy a tűzoltók társadalmi megbecsülése rendkívül magas, ezt a bizalmat meg kell tartani, ami csak úgy sikerülhet, ha 2019-ben legalább olyan magas színvonalon dolgozik mindenki, mint tavaly. – Mindemellett természetesen folyamatos fejlesztésre is szükség van – hangsúlyozta a tábornok. Majd tolmácsolta dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly rendőr altábornagy, közbiztonsági főigazgató köszönetét és elismerését a tavalyi sikeres munkáért – foglalta össze az elhangzottakat Dudás Szilvia megyei szóvivő.

A rendezvényt követő fogadáson Román István megyei kormánymegbízott kiemelte: büszkeséggel tölti el, hogy a katasztrófavédelem munkatársai kiváló munkát végeznek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Mint mondta: az emberek egyik legősibb vágya az, hogy biztonságban tudhassák szeretteiket és anyagi javaikat, éppen ezért nagyon fontos a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tevékenysége.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában